Kasper Mäkinen siirtyy Vanajanlinnaan

Kasper Mäkinen on nimitetty Vanajanlinna Resort & Country Clubin keittiömestariksi 1.8.20.

Mäkinen siirtyi Vanajanlinnaan helsinkiläisestä Sue Ellen -ravintolasta, jota ennen hän työskenteli kolme vuotta keittiömestarina ranskalaisessa fine bistro La Maisonissa.

”Kun Vanajanlinnasta otettiin yhteyttä, innostuin heti, sillä onhan kyse hyvin hienosta ja perinteikkäästä linnasta. Oli heti myös selvää, että nyt halutaan aidosti uudistaa”, Kasper Mäkinen kertoo. Hän kiteyttää ruokafilosofiansa kahteen asiaan: suomalaisten raaka-aineiden suureen arvotukseen sekä kunnioitukseen ranskalaista kokkaustaitoa kohtaan.

Vanajanlinnan keittiössä tehdään jatkossakin näyttävää ja hienostunutta ruokaa, mutta rennolla otteella. ”Tulossa on paljon värejä, maukasta skandinaavista ruokaa ranskalaisella twistillä, kalaa ja mereneläviä reilusti ja tietysti myös huolella mietittyjä ja viimeisteltyjä vegevaihtoehtoja”, Kasper kuvailee.

”Pyrin tuomaan huippuraaka-aineiden parhaat puolet esiin. Yksinkertaisuus on kaunista. Mennään raaka-aine edellä skandinaaviseen tyyliin, turhaan makuja peittelemättä. Myös ekologisuus on tärkeää, ja pyrinkin hankkimaan merkittävän osan raaka-aineista mahdollisimman läheltä sekä käyttämään sesongissa olevia tuotteita niin hyvin kuin mahdollista. Sesongin raaka-aineissa on maku parhaimmillaan ja ne ovat myös taloudellisesti fiksu valinta. Meillä on puhdas luonto ja huippuraaka-aineet. Toivon voivani viedä suomalaisen ruuan arvostusta eteenpäin ja jakaa ilosanomaa upeista tuotteistamme ja tuottajistamme.”

Elämyksiä ja erinomaista palvelua

”Erinomainen palvelu sekä rento ja lämminhenkinen tunnelma ovat kaiken tekemisemme ydin ja makunautinnot ovat hyvin tärkeä osa vieraidemme kokonaisvaltaista elämystä. Kasper 28 v on näkemyksellinen ammattilainen ja vahva tiimipelaaja. Hän tuo mukanaan milleniaalin nuorekasta ja modernia otetta keittiöömme. Uudistamme ensivaiheessa linnan a la carten ja Linna Golfin klubiravintolan menun. Asiakkaillemme uudet tuulet alkavat konkretisoitua loppuvuodesta, jolloin Kasperin rakentamat uudet menut tulevat ensi kertaa tarjolle”, sanoo Vanajanlinna Oy:n toimitusjohtaja Marko Majamäki.

Vanajanlinnassa 16 vuotta keittiömestarina toiminut Mika Jokela siirtyy Finlandia-talon keittiöpäälliköksi.

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X