Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Käy katsomassa! Hans Op de Beeckin Hiljainen paraati Amos Rexissä

Jos et ole jo käynyt, niin mene.

Hans Op de Beeckin vaikuttava, unenomainen ja oivaltava Hiljainen paraati -näyttely on ehdottomasti yksi hienoimmista näyttelyistä, joissa olen koskaan käynyt. Näyttely imaisee mukaansa herkkään ja hauraaseen, yksiväriseen maailmaansa.

Muista varata aikaa myös 45 minuuttia kestävälle  Staging Silence -videoteokselle, jossa maisema on jatkuvassa muutoksessa. Teokseen kurkottavat kädet rakentavat maiseman oivaltavalla tavalla yhä uudeksi ja aina yhtä kiinnostavaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varaa käyntiin aikaa 1,5 tuntia ja uppoudu hetkeksi epätodelliseen – ja kuitenkin niin todelliseen – maailmaan.

Näyttely on avoinna 26. helmikuuta saakka.

The Boatman. Veneilijä on koditon ja yksinäinen keski-ikäinen mies, elämänsä puolivälissä. Hän on pakannut pieneen veneeseen koko elämänsä. Henkilökohtaiset tavarat ja mahdollisesti myyntiin kelpaavat esineet on kerätty yhteen ja sidottu epämääräiseksi kasaksi veneen pohjalle.
The Settlement. Paalujen päälle rakennetusta hylätystä kylästä löytyvät yksityiskohdat, kuten soutuveneet, vartiotornit, kalastusverkot ja kuolleet puut. Taiteilijan matkat Vietnamiin ja Filippiineille on toiminut inspiraationa tälle hiljaiselle veden päällä sijaitsevalle kylälle.

 

Leena Aalto
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.