Kehitysrahoilla pyöräilypuisto

Iso-Syöte haki kesän toiminnalle tukea Business Finlandilta ja monen muun toimijan tavoin sai hyväksytyn hakemuksen. Bike Parkin rakennus pystyttiin aloittamaan alkuperäistä laajempana tukirahan ansioista.

Uusi hissipyöräilypuisto, Bike Park, avataan juhannuksena.

Bike Park eli hissipyöräilypuisto on räjähdysmäisesti Suomessa ja maailmalla viime vuosina kasvanut laji, joka sopii lähes kaikenikäisille, pyöräilystä ja raittiista ulkoilmasta nauttiville ihmisille.

Hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa harrastettavaa lajia, jossa pyörän kanssa noustaan ylös hissillä ja lasketaan alas siihen suunniteltuja ratoja pitkin.

Iso-Syötteen Bike Park-radat ovat noin 2 km pitkiä, ja erilaisia ratoja tulee olemaan 5 kpl. Helpoimmalla radalla voi mennä, vaikka jopolla alas, mutta muihin ratoihin suositellaan jousitettua pyörää. Iso-Syötteen vuokraamosta voi vuokrata Enduro-täysjoustopyöriä, jotka ovat soveltuvia alamäkipyöräilyyn ja vaihtelevaan maastoon.

Lisäksi pyörillä pääsee maastopyöräilemään myös Syötteen poluille. Vuokraamosta on vuokrattavissa suojat ja rintapanssarin radalle. Pienimmät pyörät ja suojavarusteet ovat 120 cm pitkille laskijoille.

Bike Parkista ovat intoutuneet myös vähemmän pyöräilyä harrastaneet, ja aloittamisen kynnys on matala. Osa radoista on teknisesti helpompia ja loivempia, joten myös ensikertalainen pääsee nopeasti mukaan lajiin.

”Tämä on ehdottomasti koko perheen laji. Moni mieltää tämän haastavaksi extreme-lajiksi, mutta Iso-Syötteen radat ovat suunniteltuja kaiken tasoisille pyöräilijöille ja idea on, että lajiin pääsee nopeasti mukaan ilman suurempaa teknistä osaamista,” toteaa Mikko Terentjeff, rinnetoiminnan johtaja.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X