Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kesä tuo kunnostustyöt Helsinki-Vantaalle

Finavia kunnostaa Helsinki-Vantaan lentoliikennealuetta kesällä 2021 seitsemällä miljoonalla eurolla. Tavoitteena on varmistaa lentokoneiden sujuva rullaus- ja asematasotoiminta sekä entisestään parantaa hulevesien hallintaa.

”Hyödynnämme pandemian vuoksi vähentyneet liikennemäärät ja pääsemme tekemään kunnostustöitä alueilla, joilla on normaaliin liikennetilanteeseen verrattuna helpompi tehdä korjaustöitä. Myös vaikutukset liikenteeseen ja lentomelun hallintaan jäävät vähäisiksi”, sanoo Helsinki-Vantaan kiitotie- ja asematasotoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finavialta.

Korjaustyöt ovat käynnissä koko kesän. Remontin aikana kunnostetaan rullausteiden ja asematason päällysteitä, lentokoneiden seisontapaikkoja ja hulevesiviemäriverkostoa. Töitä tehdään lentoliikennealueella, minkä vuoksi kiitoteiden käyttöön sekä lentokoneiden rullauksiin ja pysäköintiin tulee tilapäisiä muutoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Remontti on käynnistynyt jo varhain keväällä ja se jatkuu pitkälle syksyyn. Isoimmat kunnostustyöt tehdään kesällä 31.5. – 26.8.2021 kahdessa eri vaiheessa. Eniten vaikutuksia on ensimmäisessä vaiheessa kesä-heinäkuussa, jolloin päiväsaikaan käytössä on vain yksi kiitotie”, sanoo Elasmaa.

Miten remontti vaikuttaa lentoliikenteeseen?

Ensimmäisen vaiheen aikana 31.5. – 3.8.2021 käytössä on päiväaikaan vain yksi kiitotie. Lentoonlähtöihin ja laskeutumisiin käytetään kello 06-00 kiitotie 3:a (22R/04L). Kiitotie 1 (04R-22L) ja kiitotie 2 (15-33) ovat tuolloin rullauskäytössä. Kaikki kiitotiet ovat avoinna nousuja ja laskeutumisia varten yöllä kello 00-06.

Toinen vaihe on 16.-26.8.2021, jolloin kiitotie 3 (22R/04L) on suljettuna kymmenen päivän ajan. Lentoonlähdöt ja laskeutumiset tehdään kiitotie 1:ltä (04R-22L) ja kiitotie 2:lta (15-33).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Finavia

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.