Kesään mennessä kaikki Helsinki-Vantaan turvatarkastuslaitteet ovat uusia

Tulevana kesänä matkustaminen Helsinki-Vantaan kautta on entistä vaivattomampaa, kun Finavia asentaa lentokentälle lisää ultramoderneja turvatarkastuslaitteistoja. Siihen saakka käytössä rinnakkain sekä uuden että vanhan teknologian turvatarkastuslaitteistoja.

Toistaiseksi lentomatkustajia suositellaan toimimaan nykyisten käsimatkatavaroiden pakkausohjeiden mukaan, mutta kesällä käsimatkatavaroista ei tarvitse poistaa sen enempää tietokoneita kuin vesipullojakaan. Tällöin käsimatkatavaroissa on mahdollista kuljettaa myös yli sadan millilitran nestepakkauksia.

”Vuosi sitten otimme Helsinki-Vantaalla käyttöön edistyksellistä turvatarkastusteknologiaa, minkä ansiosta nesteitä ja elektroniikkaa ei ole enää tarvinnut ottaa pois käsimatkatavaroista. Uudistus on nopeuttanut turvatarkastusta”, Finavian turvatoiminnoista vastaava johtaja Ari Kumara sanoo.

Uudistus koskee vain Helsingistä lähteviä matkustajia. Finavian alueellisilta lentoasemilta lähteviä matkustajia sekä Helsinki-Vantaalle EU-maiden ulkopuolelta saapuvia ja edelleen konetta vaihtavia matkustajia koskevat nesterajoitukset myös jatkossa.

 

Lähde: Finavia

 

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X