Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kesällä Suomesta lennetään lähes 150 kohteeseen

Suomesta, Finavian lentokentiltä, lennetään kesällä suoraan lähes 150 kohteeseen. Reittilentoja avataan seitsemään uuteen kohteeseen. Lisäksi useita yhteyksiä avataan pandemian jäljiltä uudelleen ja vuoroja lisätään tuntuvasti.

Helsinki-Vantaan uusin tulokas on lentoyhtiö Eurowingsin reittiavaus Berliiniin.

Finnair puolestaan avaa reitin Norjan Bodøhön ja aloittaa uudelleen yhteydet Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan sekä Tanskan Billundiin.
Italian Milanoon Finnair lentää jatkossa peräti kahdelle lentoasemalle, Malpensan lisäksi myös Linaten lentokentälle.
Kesäkaudella Finnair lisää lentoja myös useisiin Euroopan pääkaupunkeihin tarjoten yli 50 suoraa lentoyhteyttä Eurooppaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norwegian lentää kesällä 17 kohteeseen, joihin lukeutuvat suositut kesälomakohteet Nizza Ranskan Rivieralla sekä palaavat reitit Espanjan Mallorcalle ja Barcelonaan.
Espanjaan yhtiö lentää myös suosittuun Malagaan ja Alicanteen.
Muihin Etelä-Euroopan matkakohteisiin kuuluvat Kroatian Split ja Dubrovnik, Kreikan Ateena sekä Italian Pisa ja Venetsia.

Ryanairin siivillä Helsinki-Vantaalta pääsee muun muassa Pariisiin, Wieniin, Brysseliin ja Varsovaan.

Finnair liikennöi kesäkaudella Helsinki-Vantaalta päivittäin Aasiassa Tokion Hanedan lentoasemalle, Hongkongiin, Delhiin, Bangkokiin ja Singaporeen.
Yhtiö lentää lisäksi useita kertoja viikossa myös Japanin Osakaan, Tokioon Naritan lentoasemalle, Kiinan Shanghaihin sekä Etelä-Korean Souliin ja Intian Mumbaihin.
Yhdysvaltojen kaupungeista Finnair kyyditsee matkustajia päivittäin New Yorkiin ja useita kertoja viikossa Chicagoon, Dallasiin, Los Angelesiin ja Seattleen.

Japan Airlines lentää Tokion Hanedan lentoasemalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Juneyao Airlines lentää Shanghain ja Zhengzhoun kentille Kiinassa.

Alueellisten lentoasemien tarjonta kasvaa

Tampere-Pirkkalan lentoaseman reittitarjonta kasvaa, kun Air Baltic laajentaa tarjontaansa kuuteen eri Euroopan kohteeseen. Matkustajille jo tuttujen Amsterdamin, Riian, Münchenin, Kööpenhaminan, Malagan ja Rodoksen lisäksi lentoja on kesällä suoraan Nizzaan ja Milanoon.

Ryanair lentää viikoittain Tampere-Pirkkalan ja Lontoo Stanstedin välillä.

SAS palauttaa kesäkuun alusta lennot Vaasan lentoaseman ja Tukholman Arlandan välillä. Tukholman yhteydet paranevat myös Turun lentoasemalla, kun SAS lisää kolmannen päivittäisen lennon Arlandaan.

Turusta pääsee lisäksi Wizz Airin kyydissä lentämään suoraan Italian pääkaupunkiin Roomaan ja Puolan Gdanskiin.

 

Lähde: Finavia

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.