Kiinalainen uusi vuosi: Rotta

Sian vuosi päättyy ja rotan vuosi alkaa perjantaina 24.1. Kansalaistorilla, Helsingissä.

Kansalaistorilla vietettävässä juhlassa nähdään muun muassa tanssivia lohikäärmeitä ja leijonia sekä Pekingistä saapuvien taiteilijaryhmien taidokkaita tanssi- ja oopperaesityksiä.

Illan ohjelman päättää mongolialaista musiikkiperinnettä folkmusiikin uusimpiin virtauksiin yhdistävä Haya-yhtye. Haya on voittanut useita palkintoja Kiinassa ja Taiwanissa, ja yhtyeen Silent Sky on kaikkien aikojen myydyin maailmanmusiikin albumi Taiwanissa.

Kiinalaisen uudenvuoden markkinat ruokakojuineen ovat nekin olennainen osa talvista juhlahumua. Tapahtumassa voi myös seurata Pekingin uudenvuoden juhlallisuuksia suorana lähetyksenä sekä jäänveistomestari Xueqianqin työskentelyä rotan vuotta juhlistavan veistoksen parissa.

Kulttuurikeskus Caisassa kuullaan tapahtumaviikolla luento Peking-oopperasta sekä katsotaan uutta ja palkittua kiinalaista elokuvaa. Kulttuuritalolla taas ihaillaan kiinalaisen uudenvuoden gaalaa torstaina 23.1. ja Finlandia-talossa soi kiinalaisen uudenvuoden konsertti maanantaina 27.1.

Uutta vuotta juhlitaan kansalaistorilla klo 16–20. Vapaa pääsy. 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X