Hyppää sisältöön
· Leena

Kirjamessut suosituin

Helsingin Messukeskuksessa vieraili viime vuonna 1 214 787 kävijää messuilla, kokouksissa, kongresseissa, yritysjuhlissa ja muissa tapahtumissa.

1,2 miljoonan kävijän raja ylittyi jo toistamiseen Messukeskuksen 2000-luvun tilastoissa.

Suosituin Messukeskuksen tapahtumista oli Helsingin Kirjamessut, joka ylsi historiansa suurimpaan kävijämäärään, 85 616 kävijään.
Kirjamessut ohitti siten kävijämäärässä muun muassa monta huippusuosittua kesätapahtumaa kuten Flow-festivaalin, Helsingin juhlaviikot ja Pori Jazzin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tammikuisilla matkamessuilla kävijöitä oli 64 600.

Viihdetuotannoissa loisti MAMMA MIA! -musikaali, jonka suomenkielinen ensiesitys keräsi Messukeskus Amfi -teatteriin 92 000 Abba-fania.

Messuja ja vierastapahtumia järjestettiin Messukeskuksessa viime vuonna kaikkiaan 96 ja kokouksia 1440. Kansainvälisistä kongresseista suurin oli Euroopan kansanpuolueen EPP:n puoluekokous, joka toi Messukeskukseen 3000 eurooppalaista poliitikkoa ja kokousta seurannutta median edustajaa.

Messukeskus täyttää 100 vuotta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Alkanut vuosi on Messukeskuksessa erityinen, sillä yrityksemme täyttää sata vuotta. Suomen Messut Osuuskunnan perustaminen merkitsi samalla koko messutoimialan syntyä Suomessa. Juhlimme hyvillä mielin, sillä tapahtumien vetovoima on kasvussa niin Suomessa kuin maailmalla.  Kokemuksellinen markkinointi on oiva vastapari digille – me ihmiset tarvitsemme myös live-kokemuksia ja tunteita herätteleviä elämyksiä”, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Leena