Kirjauutuus vie muinaisten kohteiden äärelle

Suomen upeimmat muinaiskohteet – uutuuskirjassa jännittävät tarinat heräävät eloon retkillä Suomen upeimmille jätinkirkoille, hautasaarille, linnavuorille, rangaistuspaikoille ja monille muille muinaiskohteille. Uutuuskirjaan on valittu mukaan laajasti kohteita eri aikakausilta, ja ne kertovat menneisyyden ihmisten elämästä, kuten asumisesta, työstä ja liikkumisesta, mutta myös kuolemasta ja hautaustavoista.

Tietokirjailija ja retkeilijä Tuomo Kesäläinen on tutustunut ja kuvannut ympäri Suomea satoja vanhoja asuinsijoja, kalliomaalauksia, palvonta- ja hautapaikkoja sekä muita ihmistoiminnan merkkejä ja koonnut niistä näyttävimmät tähän kirjaan.

Vanhimmat kohteet ovat ajalta, jolloin jääkauden jälkeen paljastuvalle maalle asettuivat ensimmäiset metsästäjä-keräilijät noin 11 000 vuotta sitten. Tuoreempaa historiaa edustavat esimerkiksi muinaistiet, tarina- ja rajakivet, rangaistuspaikat sekä kalliohakkaukset.

Kirjassa retkeilytieto, kuvat, kartat ja historia yhdistyvät yllättävien yksityiskohtien ja kutkuttavan perintötiedon kanssa. Kaikista teoksen yli 80 kohteesta on laadukkaat kartat, joiden avulla on helppo löytää perille muinaisille tapahtumapaikoille.

”Muinaiskohteilla kulkiessaan retkeilijällä on mahdollisuus tutustua siihen, miten ihmiset menneisyydessä elivät ja millaisia jälkiä heidän toimintansa on jättänyt ympäristöön. Teoksen tavoite on esitellä historiaamme upeiden retkeilykohteiden avulla ja konkreettisten esimerkkien kautta laajentaa ymmärrystämme Suomen ja suomalaisten historiasta”, Kesäläinen kertoo.

Suomen upeimmat muinaiskohteet on jatkoa vuonna 2020 ilmestyneelle suositulle Suomen upeimmille luontokohteille, ja yhdessä ne muodostavat mahtavan ideapankin päiväretkeilijälle.

Tuotetiedot:
Tuomo Kesäläinen
Suomen upeimmat muinaiskohteet
• nidottu, 160 s.
• 17 x 21 cm
• ISBN 978-952-266-702-1
• suositushinta 27 €

 

Lähde: Karttakeskus

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X