Kirkkonummen Wohls Gårdiin kannattaa poiketa

Jos kesän lomareissu suuntautuu Helsingistä länteen, kannattaa matkan varrella poiketa Kirkkonummella ja pysähtyä Wohls Gårdissa.

Kartanon alkuperäinen tila on 1600-luvulta ja nykyinen kustavilaistyylinen päärakennus on 200 vuotta vanha.

Wohls Gård sijaitsee Humaljärven rannalla ja päärakennuksen ja järven väliin on aikoinaan jo 1847 suunniteltu muotopuutarha.

Wohls Gård on suosittu juhlapaikka, jonka rakennukset ja puutarha toimivat hyvin perhejuhlien, yritystapahtumien ja kokousten pitopaikkana.

Vanhaan kivinavettaan uudet juhlatilat

Kartanon vanha kivinavetta avautuu syksyllä täysin uusittuna kokous- ja juhlatilana. Istumajärjestyksestä riippuen siellä onnistuu jopa 200 hengen tilaisuudet.

Thomas Junell aloitti keväällä Wohls Gårdin myynti- ja markkinointipäällikkönä. 

 

Toiminnan laajenemisen myötä Thomas Junell aloitti Wohls Gårdin myynti- ja markkinointipäällikkönä  alkukeväästä. Thomaksella on laaja kokemus matkailualalla ja viimeksi hän on työskennellyt toistakymmentä vuotta Visit Swedenin Helsingin toimistossa.

Thomas nauttii uuden työpaikkansa upeasta kartanomiljööstä ja pitääkin sitä piilotettuna helmenä. ”Navettaan valmistuvat lisätilat ja upea ympäristö luovat hyvän perustan tulevalle kasvulle”, iloitsee Thomas Junell.

 

 

Kesäkahvila ja luontopolku

Kesäaikana kartanon päärakennus ja piha-alueen kesäkahvila tarjoavat erilaisia etnisiä ruokia. Ravintoloitsijat israelilainen Shlomit ja ecuadorilainen Pablo pyörittävät kahvilatoimintaa nyt kolmatta kesää. Tarjolla on esimerkiksi falafellia, täytettyjä pitaleipiä ja burrittoja sekä jälkiruuaksi Vanhan Porvoon jäätelötehtaan artesaanijäätelöitä.

Kartanon puutarhaan on vapaa pääsy ja siellä voi ihailla mm. harvinaisia ruusulajikkeita eri pohjoismaista. Vierailijat voivat kiertää myös alueen luontopolkuja ja tutustua näin kartanon perenna- ja yrttitarhaan. Lisätietoja www.wohlsgard.fi

 

Antti Haukkamaa

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X