Kittilän lentoasema uudistui

Kittilän lentoaseman uudistustyöt ovat osa Finavian 60 miljoonan euron kokonaisinvestointia Lapin lentoasemiin. Kittilän lentoaseman osuus siitä on kolmannes eli yhteensä 20 miljoonaa euroa.

Matkustajille näkyvimpänä asiana lähtöselvitys uudistettiin ja muun muassa palvelutiskien määrää lisättiin kahdeksasta 14:ää. Turvatarkastuksessa otettiin käyttöön uutta tekniikkaa kuten lipuntarkastusautomaatit ja henkilöskannerit. Uudistusten myötä matkustajien siirtyminen turvatarkastuksen läpi tulee olemaan entistäkin jouhevampaa.

Isoin uudistus tapahtui matkatavarakäsittelyssä, kun lentoasemalle asennettiin aikaisempaa tehokkaampi matkatavaran lajittelujärjestelmä ja matkatavaroiden läpivalaisulaite. Samalla terminaaliin rakennettiin 750 neliötä lisää tilaa matkatavaroiden käsittelyä varten.

Uudet tilat ja uusi tekniikka paitsi nopeuttavat lähtevän matkatavaran lastaamista ja myös helpottavat hiihtovarusteiden ja lastenrattaiden kanssa matkustavia.

 

Kittilän lentoasema koki perusteellisen muodonmuutoksen vuosina 2018−2019. Finavia rakensi lentokentälle uudet rullaustiet ja lisää lentokoneiden seisontapaikkoja sekä avasi matkustajille uutta viihtyisää tila 2 000 neliötä lisää. Opasteet ja aikataulunäytöt uusittiin, kentälle avattiin vesipisteitä juomapullojen täyttöä varten ja lasten leikkipaikka. Samassa yhteydessä toimintansa aloitti kaksi uutta ravintolaa.

 

Lähde: Finavia

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X