Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

KLM aloitti lennot Rovaniemeltä

Rovaniemelle ja Kittilään on tänä talvena tulossa ennätysmäärä reittilentoja. Osa niistä alkoi jo marraskuun puolella. Air France aloitti Rovaniemen lentosarjansa marraskuun viimeisenä viikonloppuna ja KLM Royal Dutch Airlines joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lennot operoidaan lauantaisin, aina 25. maaliskuuta saakka.

Molemmista yhtiöistä kerrotaan, että Lapilla on nyt vetovoimaa. Air France lentää Rovaniemelle Pariisista Charles de Gaullen lentokentältä Airbus 320 -koneella. Air France lentää tänä talvena nyt ensimmäistä kertaa myös Kittilään ja Norjan Tromssaan.

KLM lensi Amsterdamin ja Rovaniemen välillä jo viime talvena, ja tälle talvelle lentoja lisättiin niin, että joulun aikaan lentoja on jopa päivittäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

KLM lentää Rovaniemelle Boeing 737-800 -koneella, johon mahtuu 186 matkustajaa. Näistä 30 on business-luokan paikkoja. Molemmille yhtiöille Pohjois-Eurooppa on tärkeä markkina, etenkin Skandinavian maissa matkustajamäärät lähenevät jo huippuvuoden tasoa. Lapin vetovoima näkyy nyt laajasti. Talven ensimmäisillä Rovaniemen ja Kittilän lennoilla Pariisista ja Amsterdamista liki 90 prosenttia asiakkaista tuli jatkolennolla muualta kuin Ranskasta tai Alankomaista.

Air France ja KLM Royal Dutch Airlines juhlistivat talvikauden lentosarjojen avausta Lappiin Alankomaiden lähetystörakennuksessa Villa Kleinehissa Helsingissä joulukuun alussa. Kuvassa yhtiöiden edustajat Gijs van Popta General Manager North Europe, Soili Varpula Sales Manager Finland & Baltics, Barry ter Voert Senior Vice President Europe ja Michael Ruet Commercial Director North Europe.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Antti Haukkamaa

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.