Hyppää sisältöön
· Leena

KLM sitoutuu biopolttoaineeseen

KLM Royal Dutch Airlines on sitoutunut kymmeneksi vuodeksi kehittämään kestävää lentopolttoainetta ja ostamaan sitä 75 000 tonnia vuosittain. KLM on ensimmäinen lentoyhtiö maailmassa, joka investoi kestävän lentopolttoaineen tuotantoon näin suurella mittakaavalla.

SkyNRG, joka on kestävän lentopolttoaineen edelläkävijä globaalilla tasolla, kehittää Euroopan ensimmäisen laitoksen kestävän lentopolttoaineen tuotantoon Delfzijliin, Hollantiin.

Laitos tulee erikoistumaan kestävän lentopolttoaineen, bioLPG:n (uusiutuva nestekaasu) ja hiilivedyn tuotantoon hyödyntämällä paikallista jätettä ja jätevirtoja pääsääntöisesti raaka-aineenaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

‘”Vuodesta 2022 alkaen, laitos tuottaa 100 000 tonnia kestävää lentopolttoainetta, josta KLM ostaa 75 000 tonnia käyttöönsä. Tämä vähentää hiilidioksidipäästöjä 200 000 tonnilla vuosittain, mikä vastaa tuhannen Amsterdamin ja Rio de Janeiron välisten KLM:n lentojen päästöjä”, kertoo Pieter Elbers, KLM President & CEO.

85 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä

Kestävän lentopolttoaineen raaka-aineena käytettävä jäte ja jätevirrat, kuten käytetty ruokaöljy, saadaan pääsääntöisesti alueellisilta toimialoilta. Tuotantolaitos tulee toimimaan vedyllä, joka tuotetaan vesi- ja tuulivoimaa hyödyntäen. Näiden valintojen ansioista kestävä lentopolttoaine vähentää hiilidioksidipäästöjä 85 prosentilla fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Kestävän lentopolttoaineen käyttö johtaa myös merkittävään mikrohiukkasten ja rikkipäästöjen vähenemiseen. Tuotantolaitoksen rakentaminen on KLM:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukainen ja se on tärkeä askel kohti lentoalan yhteisten ”Smart & Sustainable” tavoitteiden saavuttamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Amsterdamin Schipholin lentokenttä investoi tuotantolaitoksen kehittämiseen.

 

Lähde: KLM

Leena