Hyppää sisältöön
· Leena

Kokous- ja kongressimessut messuhallissa

Kaksipäiväiset kokous- ja kongressimessut ovat käynnissä 3.-4.4. Helsingin messukeskuksessa.
Paikalta saa nyt hyviä vinkkejä kokousten pitoon tai firmapäivien viettoon.


Haikon kartanossa odotellaan jo innolla kesää. ”Meillä tapahtuu koko ajan paljon”, kertoo avainasiakaspäällikkö Timo Torkkeli sekä Timo Iivonen. Toukokuun 4. päivä Timot kutsuvat paikalle kaikki kauneudesta, hyvinvoinnista ja ruoasta kiinnostuneet. Kevätkimara-päivän aikana paikalla on näytteilleasettajia hyvinvoinnin, kauneuden, muodin ja käsitöiden parista. Timot muistuttavat myös jokasunnuntaisista brunsseita ja viini-illoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Jyväskylässä on loistavat puitteet isojenkin kongressien pitämiseen”, kehaiseen Jyväskylä kaupungin tapahtumatoiminnan markkinointipäällikkö Jaana Ruponen kuvassa oikealla. ”Kaupungin suurin tapahtuma on tietenkin syksyiset rallit ja silloin myös kaupungin Sokos-hotellit, Solo Sokos hotel Paviljonki ja Original Sokos Hotel Alexandra ovat tupaten täynnä”, kertoo puolestaan hotellien myyntipäällikkö Teija Rosti kuvassa vasemmalla. Molemmat kehuvat kaupungin monipuolista tarjontaa niin isoille kuin pienillekin ryhmille.

Vanajanlinnan keittiömestari Mika Jokela ja myyntiryhmän esimies Anna Räntilä muistuttavat Vanajanlinnan oivasta sijainnista; noin tunti niin Helsingistä, Tampereelta kuin Lahdestakin. Mika lupaa, että kokouksista ja tapahtumista jää hyvä maku suuhun. Vanajanlinnan historialliset puitteet ja kiitosta saanut palvelu ovat saaneet Annan mukaan paljon kiitosta. ”Hotellin sijaintia järven rannalla ja golfkentän vieressä antaa paljon vaihtoehtoja aktiviteetteihin. Mika ja Anna muistuttavat, että missäpä olisi mukavampi viettää pääsiäistä tai äitienpäivää kuin kauniissa Hämeen maisemissa. Ja Mika vinkkaa, että huippuruoan ystävien kannattaa suunnata Vanajanlinnaan 12.4. Mestarit Linnalla- tapahtumaan. Silloin Mikan vieraaksi saapuvat huippukokit Vottonen sekä Henri Alén ja menuun sopivat viinit valitsee Sommelier Antti Uusitalo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Silja Linen myyntipäälliköt Börje Ohlis vasemmalla ja Tomi Pullinen oikealla sekä Kitty Aierken kehuvat kokousta laivalla. Kaikki tarvittava on kätevästi käsillä ja vaihtoehtoja kokouksen pitämiselle löytyy. ”Majoituksista, tilavuokrasta ja ruokailuista kertyy nopeasti aimo summa. Mutta ei meillä – kaikki kun löytyy saman katon alta. Kustannussäästöt ovat kouriintuntuvat”, Börje ja Tomi muistuttavat. ”Ja laivakokoukselle on vaihtoehtona myös kokous jossain Tallinkin Tallinnan hotelleista. Kaikki hoituu yhdellä puhelinsoitolla, niin matkat kuin majoitukset ja kokousohjelman hoitokin.”

Fairfactoryn sinitukat ovat ammattilaisia messujen ja tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa. Vasemmalta Marjo Paski, Pasi Antonen ja Rita Kylli kertovat,että heiltä löytyy osaamista moneenkin asiaan. ”Meiltä saa kokonaisvaltaista tapahtumapalvelua, pelkkää teknistä tuotantoa tai yksittäisiä rakenteita”, kolmikko kertoo. Fairfactory valmistaa myös kalusteita laidasta laitaan; vaikeista teknisistä mittatilauskalusteista aina yksittäisiin myyntitelineisiin ja mallikappaleihin.

Leena