Kolin matkailualue on valittu Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi

Kolin matkailualue on saanut Pohjoismaiden parhaan outdoor- eli ulkoilukohteen palkinnon. Palkinnosta kilpailivat muun muassa tanskalainen Sønderjyllandin alue sekä kotimainen GoSaimaa. Palkinto julkistettiin kansainvälisillä matkailumessuilla, ITB Berlinissä. Scandinavian Outdoor Awards palkitsee pohjoismaisia luontomatkakohteita, jotka ovat panostaneet merkittävällä tavalla alueensa matkailun kehittämiseen.

Raati kertoo perusteluissaan olleensa vakuuttunut Kolin kokonaisvaltaisesta, neljään vuodenaikaan pohjautuvasta ja usealle eri kohderyhmälle suunnatusta matkailukonseptista. Raadin mukaan vastuullinen luontomatkailu, alueen erityyliset majoituspaikat ja paikallisten asukkaiden tuki yhdistyvät Kolilla tavalla, joka tukee matkailun kasvua oikealla tavalla.

Kolin matkailualue (Koli, Lieksa ja Juuka) on monipuolinen luontomatkakohde, joka tarjoilee erilaisia elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

”Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä sen eteen, että alue tunnetaan ympärivuotisena, monipuolisena, kehittyvänä ja vastuullisena matkakohteena. Panostukset tuottavat tulosta. Vuonna 2021 Koli valittiin Vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi, nyt Skandinavian parhaaksi ulkoilukohteeksi”, Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Tiina Kanninen kertoo ylpeänä.

Alueella on kaksi isoa kansallispuistoa: Koli ainutlaatuisine kansallismaisemineen ja erämainen Patvinsuo. Ruunaan ainutlaatuisella retkeilyalueella voi patikoinnin ja maastopyöräilyn ohella laskea koskea Lieksanjoella. Erityisin alueen aktiviteeteista lienee mahdollisuus katsella villieläimiä luontoon rakennetuista eräkatselukämpistä.

”Pielinen taas tarjoaa vesiaktiviteetteja reppulautailusta melontaan. Vuonislahdelta ja Kolilta tehdään kesäisin myös hienoja sisävesiristeilyjä. Talvella Pielisen jäällä kalastetaan, retkiluistellaan ja uidaan avannossa. Tekemiset eivät meillä lopu, Koli on joka kerta erilainen”, Kanninen sanoo.

Scandinavian Travel Awards -palkinnot jaettiin nyt neljättä kertaa.  Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluu matkailualan ammattilaisia, matkailualueiden kehittäjiä sekä matkanjärjestäjien edustajia.

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X