Hyppää sisältöön
· Leena

Kon-Tiki Tours osti Björk & Boström Finland Oy:n

Kon-Tiki Tours on ostanut 17.9.2018 allekirjoitetulla kauppakirjalla helsinkiläisen Björk & Boström Finland Oy:n osakekannan ruotsalaiselta Björk & Boström Sportresor Ab:lta ja yrityksen toimitusjohtaja Kimmo Kannakselta.

Björk & Boström Sportresor Ab:n omistaa Johan Björk.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kimmo Kannas, Sari Saxman ja Timon Saranpää Kon-Tikin kehyksissä.

Kon-Tiki ja Björk & Boström Sportresor AB ovat samalla solmineet usean vuoden kattavan yhteistyösopimuksen.

”Kon-Tiki Toursilla olemme jo jonkin aikaa rakentaneet urheilumatkoista uutta matkateemaa ja mm. junioreiden turnausmatkat ja yleisurheilun fanimatkat kuuluvat repertuaariimme. Björk & Boströmin Suomen yhtiön ostolla vahvistamme po. sektorin osaamistamme ja brändiämme. Samassa yhteydessä solmitulla yhteistyösopimuksella olemme sitoutuneet pitkäjänteiseen yhteistyöhön Björk & Boström Sport Resor Ab:n kanssa.”, toteaa Kon-Tiki Toursin yrittäjä-toimitusjohtaja Timo Saranpää ja jatkaa, ”näkemyksemme teemallisesta matka- ja eritoten urheilumatkatuotteesta kohtasivat. Olikin helppo tehdä lopullinen ostopäätös.”

Toimitusjohtaja Kimmo Kannas jatkaa kaupan jälkeen yrityksen palveluksessa. Käytännön toiminta tullaan integroimaan Kon-Tikin Helsingin toimistoon. Kimmon lisäksi Björk & Boström Finland Oy työllistää yhden henkilön, organisaatiota tullaan jatkossa vahvistamaan lisärekrytoinnein.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olen innoissani, kun saamme “lisämuskeleita” Kon Tikin innovatiivisesta ja ammattitaitoisesta henkilöstöstä tuottamaan entistä parempia ja monipuolisempia urheilumatkoja.”, sanoo Kimmo Kannas.

Kon-Tiki Toursin vuoden 2017 liikevaihto oli n. 5 m€ ja Björk & Boström Finland Oy:n n. 2 m€.

Kaksi viikkoa sitten Kon-Tiki Tours julkisti ostaneensa Lapin Lomamatkojen incoming-liiketoiminnan ja aloittavansa matkailupalveluiden viennin ja incoming-liiketoiminnan.

Kon-Tiki Tours on suomalainen, yksityinen räätälöityjä teemamatkoja eri puolille maailmaa tekevä ryhmämatkatoimisto. Kon-Tiki Toursilla on toimistot Helsingissä, Turussa ja Kuusamossa.

Yritys työllistää oman 11 hengen joukkueen lisäksi lukuisia yrittäjäyhteistyökumppaneita matkojen suunnittelussa, myynnissä, tuotannossa ja operoinnissa.

Kon-Tiki Toursin tuotemerkkejä ovat myös Matkaseniorit ja Trio Travels.

Björk & Boström Sportresor on pohjolan kokenein urheilumatkatoimisto. Yritys on järjestänyt matkoja 38 kertaa jääkiekon MM-kisoihin, 8 jalkapallon MM-kisoihin ja EM-kisoihin, 16 olympialaisiin, 6 Canada & World Cup´iin ja lukuisiin muihin kisoihin ja sarjaotteluihin (NFL, NHL, yleisurheilu, jne.).

Leena