Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kon-Tiki vahvistaa Suomeen suuntautuvaa tuotantoaan

Kon-Tiki Tours on allekirjoittanut Liberty Internationalin kanssa sopimuksen Suomen Destination Management-palveluista. Sopimuksen myötä Kon-Tiki Finland ottaa vastuun Libertyn Suomeen suuntautuvien matkojen tuotannosta. Kon-Tiki tarjoaa palvelut Liberty Finland-tuotemerkin alla.

Liberty International on eräs maailman johtavista Destination Management-toimijoista. Libertyn tytäryhtiöt ja alihankkijat tuottavat matkailupalveluja yli 90 maassa. Suomessa Kon-Tikille tulee vastuulleen huolehtia kaikista Suomeen suuntautuvien matkojen palveluista. Libertyn myyntiorganisaatio on maailmanlaajuinen.  

”Olemme erittäin iloisia ja innoissamme. Tämä avaa Kon-Tikille, mutta myös koko suomen matkailulle uuden myyntikanavan”, sanoo Kon-Tikin toimitusjohtaja Timo Saranpää ja jatkaa, ”Libertylla ei ole aiemmin ollut kumppania Suomessa. Libertyn myyntiorganisaation kautta Suomi ja suomalaiset matkailukohteet saavat laajan kansainvälisen matkatoimistokentän huomion.”  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pandemian hellitettyä maailman matkailumarkkinat jaetaan osin uudelleen. Kriisistä huolimatta Kon-Tiki on panostanut toiminnan ja myyntikanavien kehittämiseen. Odotukset uuden yhteistyösopimuksen merkityksestä ovat isot.  

Saranpäällä on pyyntö valtiovallan suuntaan: ”Asetamme toiveita Visit Finlandin markkinointityölle. Suomen erinomainen onnistuminen koronan torjunnassa on valtti tulevaisuuden matkailumarkkinoinnissa vastuullisuuden ollessa entistä tärkeämpi tekijä. Toivottavasti valtiovalta ymmärtää maan matkailumarkkinoinnin merkityksen. On tärkeä huomata, että suuretkaan matkailumaat eivät pysy suurina ilman panostuksia. Esimerkiksi Espanjan suurlähettiläs on pitänyt tiiviisti yhteyttä suomalaisiin matkatoimistoihin kriisin aikana”.  

”Liberty on kriisin aikana panostanut verkostonsa kehittämiseen ja laajentamiseen sekä taloutensa varmistamiseen. Olemme iloisia Kon-Tikin liittymisestä verkostoomme. Tästä eteenpäin pystymme palvelemaan Suomesta kiinnostuneita matka- ja tapahtumatoimistoja sekä matkailijoita paremmin”, sanoo Liberty Nordicin toimitusjohtaja Gerald Amoudruz. ”Olemme samanaikaisesti julkistaneet yhteistyön uusien kumppaneiden kanssa kaikissa Pohjoismaissa. Liberty on nyt lokaalisti läsnä Pohjoismaissa ja panostaa merkittävästi myyntiin ja markkinointiin alueelle suuntautuvan matkailun kasvattamiseksi. 

Sopimuksella ei ole vaikutusta Kon-Tiki Toursin omistukseen, joka säilyy Timo Saranpäällä. Kon-Tiki Tours tarjoaa jatkossakin palveluita suomalaisille ulkomaille suuntautuvien teemallisten ryhmämatkojen muodossa. Kon-Tiki Finland jatkaa yhteistyötä myös muiden myyntitoimistokumppaneidensa kanssa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

Lähde: Kon-Tiki
Kuva: Saimaa

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.