Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kreikassa on kaikkea mitä etsit!

Kaupallinen yhteistyö

Paxos – jumalten rakkauden pyhättö

Paxos on ihanteellinen saari rauhalliselle lomalle. Vuonomaiset rannat, vedenalaiset luolat, pienet lahdenpoukamat ja vihreät kukkulat toivottavat onnelliset vierailijat tervetulleiksi.

Paxi. Kuva GNTO/Archive

Lue tästä lisää Paxista

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Zakynthos – idän kukka.

Zakynthos (Zante) on vehreä saari, missä on hedelmällisiä laaksoja ja miellyttävän lauhkea ilmasto. Saaren monimuotoinen maisema korostuu sen erityyppisissä rannoissa: saaren kaakkoisosan suojaisissa poukamissa on hiekkarantoja, joissa tyyni merenpinta hehkuu syvänsinisinä. Mikäli pidät enemmän jylhistä kallioista ja mielenkiintoisesta vedenalaisesta maailmasta, suuntaa saaren länsiosaan.

Zakynthos , Ship Wreck. Kuva: GNTO/Merakos

Lue tästä lisää Zakynthosista

Korfu – saari, jota venetsialaiset, ranskalaiset ja britit aikoinaan asuivat

Ajan myötä saari on saattanut muuttua, mutta täällä aistii edelleen loistokkaan menneisyyden hengen. Rikas monikulttuurinen perintö, historialliset muistomerkit, upea maisema, kristallinkirkas meri ja erinomainen sää ympäri vuoden selittävät, miksi Korfu on yksi Välimeren kosmopoliittisimmista kohteista, joka lumoaa kävijänsä.

Korfun vanha kaupunki. Kuva GNTO/M.Mitzithropoulos

Lue tästä lisää Korfusta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lefkas – Joonianmeren kaunotar

Lefkasta ympäröi yhteensä 24 niemekettä, ja se on yhteydessä Keski-Kreikan rannikkoon kelluvan kääntösillan kautta. Lefkakselta löytyy monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kirkkoja ja luostareita, viehättäviä kyliä, vehreää luontoa, idyllisiä poukamia, joita huuhtoo kirkkaan turkoosi meri, auringonpalvojien kansoittamia rantoja sekä pieniä rauhallisia rantoja, hienoa kulttuuriperintöä sekä vieraanvaraisia paikallisia.

Lefkas. Kuva GNTO/G. Filippini.

Lue tästä lisää Lefkasista

Kythera

Kytheran saari on Hesiodoksen mukaan rakkauden jumalatar Afroditen synnyinpaikka. Kythera on Joonianmeren saarten eteläisin saari, ja se sijaitsee Lakonianlahden suulla. Se on saari, missä on paljon kauneutta: mereen laskeutuvia laaksoja, vehreitä tai kivisiä ja karuja vuorenrinteitä, rinteitä pitkin ryöppyileviä lähdevesiä, upeita rantoja, kauniita viehättäviä pikkukyliä, paikallisia maukkaita ruokia ja arkkitehtuuria, jossa sekoittuvat ilmeiset venetsialaiset vaikutteet sekä Kreetalta ja Manista tutut tyylit.

Kythera. Kuva GNTO/Archive.

Lue tästä lisää Kytherasta ja Joonianmeren saarista.

Epiruksen alueen Riviera

Epiruksen luoteisrannikon kiehtova Parga ja eksoottinen Syvota muodostavat vastustamattoman parin. Vaikka ne sijaitsevan mantereella, niiden tunnelma on kun saarilla. Niistä  avautuvat upeat näkymät Joonianmeren saariston sinivihreille vesille, ja niiden kosmopoliitti tunnelma valloittaa varmasti sydämesi.

Parga – kuin pieni maalaus!

Parga on Prévezan prefektuurin tunnettu merenrantakaupunki ja kuuluisa lomakohde.

Sivota – Joonianmeren vuono!

Sininen ja vihreä, värit, jotka kuvaavat Thesprotian lääniä, ovat suurin syy siihen, miksi Sivotaa pidetään yhtenä Kreikan eksoottisimmista matkakohteista. Värien kontrasti on täällä silmiinpistävä. Alueen vehreät niemekkeet, pitkät suojaisat rannat, joiden kristallinkirkkaat vedet ja suojaisat poukamat ovat vain joitakin paikkakunnan ominaispiirteistä, joita luonto on tänne avokätisesti tarjoillut.

Preveza

Prevezan kaupunki sijaitsee Ambrakianlahden suulla. Se rakennettiin 10. vuosisadan loppupuolella sen jälkeen, kun muinainen Nikopoliksen kaupunki oli autioitunut. Se on alue, jota on siunattu kauniilla maisemilla, viheralueilla, upeilla rannoilla, rikkaalla historialla sekä antiikin ajan nähtävyyksillä ja muistomerkeillä.

Preveza . Kuva :GNTO/H. Kakarouhas.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.