Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kuopioon rakennetan uutta saunamaailma

Kuopion Maljalahteen avataan ensi kesän kynnyksellä uusi puurakenteinen sauna-ravintolakeskus.
Kuopion Järvimatkailukeskuksen nimellä toistaiseksi kulkeva kohde rakennetaan sauna-ravintola -konseptilla, jonka taustahahmot tunnetaan mm. Helsingin Löylyn saunakeitaan referenssistä ja Tampereen Saunaravintola Kuuman kehittämisestä.

Kohde päihittää koollaan aiemmat Tampereen ja Helsingin kohteet. Päärakennukseen on tulossa kaksi saunaa ja ravintolatoimintaa. Saunomaan pääsee vappuna 2023.

Päärakennuksen seuraksi valmistuu toinen rakennus, josta käsin harjoitetaan järvimatkailuaktiviteetteja ja siitä on myös vuokrattavissa tiloja ryhmille, yrityksille ja yksityisille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lumo Nordic -konseptin kehittäjän, Sauna Finlandia Holding Oy:n toimitusjohtaja Ville Iivonen kertoo, että konseptin kehittely lähti aikoinaan hänen kansainvälisistä vientiasiakkaistaan.
– Suomeen saapuessaan he kysyivät, että pääseekö saunaan ja avantoon?

Kaikki globaaliin matkailuun, hyvinvointiin ja luontoon liittyvät trendit sopivatkin tähän konseptiin.
Kuopion valikoituminen rakentamisen kohteeksi perustuu Ville Iivosen mukaan Kuopion kaupungin elinvoimaisuuteen, luonnon vetovoimaisuuteen sekä vahvaan kiinnostukseen kehittää järvimatkailua Kuopiosta Tahkolle.

– Tämän paikan tavoite on se, että palvelemme paikallisia, niin yksittäisiä kävijöitä kuin ryhmiä ja yrityksiä, mutta ennen kaikkea haluamme palvella koko Suomen matkailua,niin että Kuopion alueelle saadaan sekä kotimaan, että ulkomaan matkailijoille uusi ankkurikohde. Sen myötä koko alueen ympärivuotisen järvimatkailun tarjonta paranee ja saa buustin.

Virallinen nimi julkistetaan keväällä 2023.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Rakennusliike Soimu Oy

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.