Hyppää sisältöön
· Leena

Kuuba sallii sirulliset pankkikortit automaateissaan

Vuodenvaihteessa Kuuban lehdistö kertoi uutisen, jonka varsinkin saarelle saapuvat kansainväliset matkailijat ottavat ilolla vastaan; Kuuba sallii 2018 pankkiautomaateissaan sirulla varustetut kansainväliset pankkikortit.

”Toimenpiteellä on tarkoitus asteittain korvata magneettinauhalla varustetut kortit, joita saarella käytetään ja joita osaltaan on helpompi väärentää”, sanoo Kuuban keskuspankin tekninen johtaja Orestes Perdomo.

Samalla, kun turvallisuustekijöitä parannetaan, on tarkoitus selvittää mahdollisuutta tulevaisuudessa laskea liikenteeseen myös kuubalaisia sirulla varustettuja pankkikortteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuubassa pääosa maksuista hoidetaan yhä käteisellä.

Viime syyskuussa José Martin lentokentällä otettiin käyttöön valuutta-automaatteja, joissa voi vaihtaa euroja ja dollareita peso convertibleiksi (CUC).

Tänä vuonna vastaavia automaatteja on luvassa lisää, niin lentokentälle kuin myös pääkaupunkiin Havannaan.

Yksi mahdollinen sijoituskohde olisi risteilyterminaali.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MasterCard-kortteja on Kuubassa voinut käyttää heinäkuusta 2016. Niistä onkin tullut yksi käytetyimmistä korteista maassa. Kuukaudessa MasterCard-tapahtumia kertyy jo noin 45 000.

SA:n kauppasaarron rajoitusten vuoksi Kuubassa on voinut käyttää vain Yhdysvaltojen alueen ulkopuolisten pankkien liikkeelle laskemia MasterCard-kortteja, lukuun ottamatta Stonegate Bankia (Florida) ja Banco Popular de Puerto Rico.

Kuubassa on 920 pankkiautomaattia, joista pääkaupungissa Havannassa on 527.

 

Timo Kauppinen
Leena