Kuusamon lentoasema on valmis

Finavia on saanut valmiiksi 2,5 miljoonan euron investoinnin Kuusamon lentoasemalla.

Remontissa uusittiin Kuusamon lentoaseman kiitotievalojärjestelmä ja uudelleen päällystettiin asemataso ja rullaustie. Investoinnin myötä Kuusamon lentoasema on valmiina uuteen talvikauteen.

‒Kuusamon lentoaseman remontti sujui hienosti. Pysyimme aikataulussa ja budjetissa, ja pystymme avaamaan lentoaseman lentoliikenteelle keskiviikkona 16. elokuuta 2023, sanoo Lapin lentoasemien aluejohtaja Jonna Pietilä Finaviasta.

Investoinnin kokonaisarvosta vajaa kaksi miljoonaa euroa kohdistui uuteen kiitotievalojärjestelmään, joka toteutettiin ympäristövaikutukset huomioiden. Uusia energiatehokkaita led-valaisimia asennettiin kiitotiehen yhteensä 160 kappaletta. Uusien valaisimien energiatehokkuus on 50 prosenttia parempi kuin nyt käytöstä poistettujen valaisimien.

Kesän kunnostustyöt käsittävät kiitotievalojärjestelmän lisäksi myös osan asematason ja koko rullaustien uudelleenpäällystyksen. Asematasolla ja kiitotiellä tehdyt parannustyöt ovat osa lentoaseman infrastruktuurin ylläpitoa ja mahdollistavat lentoyhtiöille sujuvan operoinnin.

Kuusamon lentoasemalla on vilkas talvisesonki, jonka aikana Euroopasta saapuu paljon sekä reitti- että tilauslentoja. Kuusamon lentoaseman kautta matkusti vuonna 2022 yli 117 000 matkailijaa, ja kotimaan ja kansainvälisiä matkustajalentoja oli 765. Vuoden 2023 tammi-kesäkuun aikana matkustajia oli 66 185 mikä on 8,5 prosenttia enemmän verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

 

Lähde: Finavia

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X