Hyppää sisältöön
· Leena

Kuusi tuntia aurinkoon

Norwegian aloitti kuun alussa suorat lennot Helsingistä Marokon Agadiriin. Lento operoidaan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Lento kestää hieman alle kuusi tuntia.

Avajaislento Agadiriin lähti 3.11. Kuvassa koneen miehistö ja kylttiä pitelemässä Camilla Karlsson Norwegian ja Mikko Komi Finavia sekä koneen kapteeni.

Norwegian myös jatkaa talvilentoaan Marrakechiin, minne se lentää kolme kertaa viikossa; maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Kuvassa vasemmalta Aapo Veijalainen Ykkösmatkat, Jari Wessman Matkapörssi, Jamal El Jaidi Marokon turistitoimisto Tukholma, Agneta Sandström-Lappalainen Matkahaukka, Camilla Karlsson Norwegian, Arja Laukkarinen Select Travel, Krista Fransman Aventura ja paikallinen opas.

Joukko suomalaisia matkailualan ammattilaista pääsi ensilennolla tutustumaan molempiin Norwegianin kohteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksi kaupunkia yhdistämällä saat oivan kombinaation rantakohdetta ja kaupunkilomaa.

Matka maanteitse kaupungista toiseen kestää kolmisen tuntia ja on noin kaksisataa kilometriä.

Agadir on tyypillinen turistikohde, missä lomailijat viettävät lomapäiviään all-inclusive hotelleiden altailla syöden, juoden ja aurinkoa ottaen. Merivesi on talvisin sen verran kylmää, että moni pysyy hotellin lämmitetyllä altaalla.

Agadirin rantapromenadi.

Agadirin ylpeys on viitisen kilometriä pitkä rantapromenadi, mitä pitkin niin paikalliset kuin turistitkin kävelevät, välillä rannan kahviloihin pysähtyen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Oiva visiittikohde Agadirissa on Crocopark, missä loikoilee kolmisensataa koroa ja vilistelee värikkäitä varaaneja.

Agadirista Marrakechiin pääsee uudehkoa moottoritietä pitkin kolmessa tunnissa. Agadirista lähdettäessä kiivetään Atlasvuorten yli ennen kuin jatketaan matkaa tasangon halki Marrakechiin.

Yves Saint-Laurentin kotitalo.

Marrakech oli lyhyelläkin pysähdyksellä mielenkiintoinen. Yves Saint-Laurentin museo, kotitalo ja Majorellen puutarha täytyy ehdottomasti käydä katsomassa.  YSL osti talon puutarhoineen Marrakechistä jo 1960-luvulla ja vietti siellä paljon aikaansa. Eläkkeelle jäätyään vuonna 2002 hän asettui sinne asumaan.
Hänen kuoltuaan vuonna 2008 Yves Saint-Laurentin tuhkat siroteltiin Majorellen puutarhaan, samoin kun hänen pitkäaikaisen kumppaninsa Pierre Bergén tuhkat vuonna 2017.

Ja se Marrakechin kuuluisa tori, Djemaa el-Fna. Torin nimi tarkoittaa itse asiassa kuolleiden kokousta, sillä aukio toimi aikoinaan teloituspaikkana.

Torilta saat mukaasi muut uuden hammaskaluston.

Tori oli aamupäivällä vielä suhteellisen rauhallinen, mutta käärmeenlumoajat, ennustajat, hennatatuointeja tarjoavat naiset sekä apinaparkoja kuvattavaksi tarjoavat miehet ovat jo paikalla. Saisipa täältä aamutuimaan myös uudet hampaat!

 

Basaarista löytyy mm. houkuttelevia lyhtyjä.

Sukellus sokkeloiseen soukiin sekoittaa suuntavaiston. Käytäviä lähtee joka suuntaan ja tavarapaljous sekoittaa pään. Jos jotain ostaa, hommaan pitää varata aikaa niin tinkimiselle kuin minttuteellekin. Täällä kaupankäynti vaatii hermoja.

Tuliaiskassiin pitää ehdottomasti ostaa Argan-öljyä, jota voi käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Asiantuntija opastaa.
Leena Aalto
Leena