Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kylpylähotelli Bomba laajenee ja uudistuu

Nurmeksessa sijaitsevan kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomban yhteyteen aletaan keväällä rakentaa odotettua laajennusosaa järvinäköalahuoneineen. Kesäksi 2024 valmistuva uudisrakennus sijoittuu Pielisen rantamaisemaan nykyisen kylpylähotellin jatkeeksi (kuvassa vasemmalla). Myös Bomban karjalaiskylän hirsirivitalojen huoneet uudistetaan. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa investoi Break Sokos Hotel Bomban kehitykseen 21,2 miljoonaa euroa ja karjalaiskylän huoneuudistukseen 550 000 euroa.

”Bomban alueen matkailu on kehittynyt viime vuosina hyvin ja tarvitsee jo nykyhetken kysynnälläkin lisää sekä majoitus- että ravintolapaikkoja. Laajennuksen myötä huonemäärämme tuplaantuu 201 huoneeseen”, kertoo hotellinjohtaja Sanna Tenhunen.

Havainnekuva 2024 avautuvan uudisrakennuksen hotellihuoneesta.

Uuteen hotellisiipeen tulee viisi kerrosta, 92 luonnonläheisin värein ja materiaalein sisustettua huonetta, kokoustilat ja ruokaravintola. Hotellihuoneiden erikoisuus tulee olemaan isot maisemaikkunat, joista avautuu hieno näkymä Pielisen alati vaihtuvaan järvimaisemaan. Ylimmän kerroksen huoneissa on myös oma parveke.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Break Sokos Hotel Bomba sijaitsee Pielisen rannassa, Bomban perinteisen karjalaiskylän ja Bomban talon välittömässä läheisyydessä. Kylän hirsirivitaloissa on 50 hotellihuonetta, jotka uusitaan kevään 2023 aikana. Kylpyhuoneisiin tehdään peruskorjaus ja huoneisiin saadaan uudet sängyt sekä huoneilman viilennys. Myös karjalaiskylän huoneita voi varata Sokos Hotellien varauskanavista.

Vuonna 2024 Break Sokos Hotel Bomballa on

  • Yhteensä 201 huonetta: hotelliosa ”Sotkassa” 14 huonetta (uusittu 2021), Metsäsiivessä 44 huonetta, uudisosassa 92 huonetta, karjalaiskylässä 50 huonetta
  • Kolme ravintolaa, kokoustilat, ylellinen kylpylä

 

Vuonna 2022 Break Sokos Hotel Bomballa yöpyi 40 545 matkailijaa, huonevuorokausien määrä oli 19 241.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Break Sokos Hotel Bomba

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.