Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Kymmenen vuotta viisumivapaasti Pietariin

MOBY SPL:n risteilyalus Princess Anastasia palaa liikenteeseen 22.3. 2020 ja avaa samalla Pietarin viisumivapaiden risteilyjen 10-vuotisjuhlavuoden.

Princess Anastasia risteilee tuttuja reittejä Helsinki-Pietari-Helsinki ja Helsinki-Pietari-Tallinna-Tukholma-Helsinki.

Ennen uutta risteilykautta Princess Anastasialla tehdään mittavia uudistustöitä, jolloin uusitaan hyttejä ja julkisia tiloja ja huolletaan laivan koneistoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viisumivapaasti Pietariin.

Tuleva risteilykausi on jo kymmenes, jolloin Pietariin on voinut risteillä viisumivapaasti.

Päivä Pietarissa risteilyt ovat suosittuja, mutta risteilymatkustajat voivat viipyä viisumivapaasti Pietarissa parhaimmillaan 72 tuntia. MOBY SPL:lla on valittavana Pietarissa yli 30 yhteistyöhotellia. Viisumivapaalla hotellipakettimatkalla vietetään kaksi yötä laivalla ja kaksi yötä Pietarissa.

MOBY Lines on italialainen yhtiö ja italialaisuus näkyy Princess Anastasialla etenkin ravintolatarjonnassa. Valikoimassa on Välimeren alueen ruokia ja aitoja italialaisia pizzoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Princess Anastasialla on yhteensä 10 baaria ja ravintolaa, joiden viihdetarjonnasta vastaavat upeat italialaiset artistit.

MOBYn ja St Peter Linen yhteistyö alkoi vuonna 2016. Italialaisuus näkyy myös Princess Anastasian ulkonäössä. Sen on suunnitellut maailmanluokan italialainen suunnittelija Riccardo Guasco.

Princess Anastasia liikennöi vielä tämän vuoden Länsisataman T1-terminaalista. Keväällä 2021 se siirtyy Eteläsataman Makasiiniterminaaliin.

 

Antti Haukkamaa
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.