Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lahden torilta luontoon

Lahden torille on avattu kesäksi Luontopiste, mistä opastetaan miten ja missä Lahden seudulla voi nauttia luonnosta. Sen tarkoitus on innostaa sekä kaupunkilaisia että matkailijoita seudun luontomatkailukohteiden ja -palveluiden pariin.

Luontopisteellä työskentelee luontomatkailun asiantuntijoita sekä alueen luontoa ja kohteita tuntevia henkilöitä. Luontopisteen toteuttavat yhteistyössä Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -projekti, Lahden seutu – Lahti Region Oy ja Salpausselkä Geopark.

”Koronavuoden aikana ihmiset ovat löytäneet luonnon, mikä on hieno asia. Meillä on Päijät-Hämeessä kuitenkin runsaasti kohteita, joita ei vielä tunneta niin hyvin. Kerromme myös ympäristöpääkaupunkivuoden tapahtumista”, ohjelmajohtaja Saara Vauramo kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lahden seudun luonnossa korostuvat muinaisten jäätikköjokien kerrostamat maastonmuodot, kuten Salpausselät ja harjut jyrkkine rinteineen sekä lukuisat järvet kuten Vesijärvi ja Päijänne. Lisäksi on hienoja kalliokohteita.

Ympäristöpääkaupungin lähimmät luontokohteet ovat Lanu-puisto sekä muut Lehmusreitin varrella sijaitsevat kohteet Lahden keskustan tuntumassa. Lisää löytyy muualta kuuden kunnan Salpausselkä Geopark -alueelta. Osa niistä on valtakunnallisesti ainutlaatuisia ja myös herkkiä kuten Päijänteen kansallispuisto ja Pulkkilanharju, Hollolan Pirunpesä tai Sysmän Kammiovuori.

Luontopiste sijaitsee Lahden kauppatorin kaakkoiskulmassa, Aleksanterinkadun varrella.
Avoinna 1.6.-4.9.2021
arkisin klo 10–17
lauantaisin 10–15
juhannusaattona 25.6. klo 10–13.

Seudullinen matkailuneuvonta palvelee edelleen Kauppakeskus Trion Palvelutorilla, Aleksanterinkatu 18.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Lahti Region
Kuva: Linnaistensuo / Hannes Paananen

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.