Laivaliikenne Tallinnaan piristynyt selvästi

Matkustusrajoitusten poistaminen Suomen ja Viron välillä piristi selvästi matkailua maiden välillä.

”Ennen matkustusrajoitusten poistamista laivamatkojemme varaustilanne oli hyvin matala, mutta nyt meille on tehty jo lähes 60 000 matkavarausta kesäkuulle”, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

”Matkamyynnin uudelleen käynnistyminen on kuitenkin ollut vauhdikasta ottaen huomioon, että vain 50 prosenttia kapasiteetistamme on ollut edes varattavissa. Suomalaisilla on ollut tarve päästä nauttimaan lomasta Virossa, mutta laivoilla on vielä hyvin väljää. Matkustajamäärät ovatkin vielä selvästi alle puolet normaalista määristä kesäkuussa. Suomalaisten kesälomakauden nyt alkaessa odotamme varausten kasvun kiihtyvän entisestään”, hän jatkaa.

 

Suomen hallitus salli ravintoloiden buffet-ruokailun maanantaista 22.6.2020 lähtien, ja myös Eckerö Linen kesän saaristolaisbuffet avataan perjantaina 26.6.2020.

”Buffet on ollut jo pitkään asiakkaidemme suosiossa ja olemme iloisia, että pystymme nyt tarjoamaan heille uuden saaristolaisbuffetin kaikkine herkkuineen – toki turvallisuusnäkökulmat huomioiden”, Keronen kertoo.

”Olemme rakentaneet buffetpöydän pääosin kotimaisista raaka-aineista. Kotimaisten maito- ja lihatuotteiden tarjontaa on täydennetty virolaisella savumakkaralla ja lammas tulee Uudesta-Seelannista. Kalapöydän graavilohi ja kirjolohi ovat myös kotimaista kalaa. Kasvisten ja vihannesten suomalaisen sesongin käynnistyessä myös niiden osalta pääsemme nauttimaan pääasiassa kotimaamme antimista”, hän jatkaa.

Alentunut kysyntä laskee hotellihintoja Tallinnassa

Kansainväliset matkustajat ympäri maailman eivät vielä matkustusrajoitusten vuoksi pääse totuttuun tapaan Tallinnaan, mikä vähentää merkittävästi turisteja kaupungin hotelleissa ja ravintoloissa.

”Hintataso Tallinnassa on tällä hetkellä erittäin edullinen ja hotelli- ja ravintolapalveluiden laskenut kysyntä näkyy erityisesti hotellihinnoissa. Viiden tähden hotelleihinkin pääsee parhaimmillaan alle 100 eurolla per yö. Laivamatkat ja hotelliaamiaisen sisältävän matkapaketin hinta näihin hotelleihin on tällä hetkellä alkaen 81 euroa”, kertoo Keronen.

”Huippuluokan ravintoloiden hintataso on jo aiemmin ollut edullisempi kuin Suomessa ja hintakilpailu näkyy Tallinnassa myös ravintoloiden tarjouksissa. Tämä kesä avaa monelle mahdollisuuden tulla nauttimaan edullisesti huippulaadusta myös Tallinnan ravintoloissa”, Keronen arvioi.

 

Lähde: Eckerö Line

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X