Laivaliikenteen matkustajamäärät viime vuotta jäljessä

Tammi-syyskuussa Helsingin sataman linjaliikenteessä, eli aikataulujen mukaan kulkevalla laivaliikenteellä (muun muassa Tallinnan ja Helsingin väliä kulkevat matkustaja-autolautoilla) oli vain 2,3 milj. matkustajaa. Niistä valtaosa kulki Helsingin ja Tallinnan välisellä reitillä.

Matkustajamäärä laski 43,1 % jopa edellisestä, koronan heikentämästä vuodesta. Merimatkustus on kuitenkin lähtenyt asteittain palautumaan koronapandemian seurauksista, joskin hitaasti. Merkittävää matkustajaliikenteen vilkastumista odotetaan ensi vuonna.

Matkustusrajoitusten alusta lähtien täysin pysähdyksissä ollut laivaliikenne Helsingin ja Tukholman välillä alkoi jälleen kesäkuun puolivälissä. Kansainvälinen risteilyliikenne Helsingissä pääsi käynnistymään elokuun ensimmäisellä viikolla, kun kaupunkiin saatiin ensimmäinen risteilyalus sitten vuoden 2019.

Kun Schengen-alueen sisärajavalvonnasta luovuttiin 26. heinäkuuta, matkustamisen edellytykset paranivat erityisesti EU-alueen sisällä.

Sen sijaan vienti on vauhdissa. Tammi–syyskuussa Helsingin sataman kautta kulkeneen tavaran kokonaismäärä oli 10,6 miljoonaa tonnia (+7,9 %).

 

Lähde: Helsingin Satama

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X