Laivamatkustaminen Suomeen sallitaan koronarokotetodistuksella

Varustamot hyväksyvät yhden rokotteen koronarokotetodistuksen tai negatiivisen koronatestitodistuksen Suomeen tulevilta matkustajilta tiistaista 8.6.2021 alkaen.

Varustamot ovat helmikuusta lähtien edellyttäneet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antaman suosituksen mukaisesti negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta kaikilta Suomeen tulevilta matkustajiltaan.

8.6.2021 alkava käytäntö sallii laivaan nousun myös koronarokotetodistuksen turvin, huomioiden voimassa olevat maahantulon rajoitukset. Samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 16-vuotialta matkustajilta. Varustamot kuitenkin suosittelevat negatiivisen testitodistuksen hankkimista 12–15-vuotialle matkustajille Suomeen tultaessa sujuvoittamaan maahantuloa.

Varustamot hyväksyvät todistuksen yhdestä saadusta rokoteannoksesta, kaikista Maailman terveysjärjestön tai Euroopan lääkeviraston hyväksymistä koronarokotteista. Rokotteen tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Rokotetodistuksesta tulee käydä ilmi asiakkaan nimi, syntymäaika, rokotteen nimi ja rokotteen antamispäivämäärä ja -paikka ja todistuksen myöntäjä.

Todistusta ei edellytetä risteilymatkustajilta, jotka eivät ole käyneet maissa toisessa maassa. Rokotetodistus ei toistaiseksi vapauta viranomaisten rajalla suorittamasta terveystarkastuksesta, kuten ennakkotesti ja todistus sairastetusta koronavirusinfektiosta.

 

Lähde: Suomen Varustamot ry
Kuva: Helsingin Satama

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X