Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lakko saattaa vaikeuttaa lentoliikennettä Lontoon Heathrow’ssa pääsiäisenä

Lontoon Heathrow valmistautuu pääsiäispyhinä lakkoon. Kentän turvallisuushenkilökunta uhkaa lakolla kevään kiireisimpänä aikana.

Ciriumin julkaisemien liikennearvioiden mukaan Heathrow’lta pitäisi lähteä pääsiäisen koululomien aikana 10 696 lentoa, mikä tarkoittaa, että tuhannet matkustajat ovat vaarassa menettää tulevan lomansa.
Lakko koskee tuvatarkastajia Heathrow’n terminaali 5:ssä, joka ovat yksinomaan British Airwaysin käytössä, sekä rahdin tarkastuksesta vastaavia turvamiehiä.

Heathrow’n viranomaiset ovat ehdottaneet, että lentoyhtiöt rajoittaisivat lippujen myyntiä tai jopa lopettaisivat pääsiäisen ajan lentojen myymisen ja antaisivat matkustajille mahdollisuuden muuttaa joustavasti lentojensa päivämäärää ja lähtöaikaa 10 päivän lakon aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

British Airways onkin peruuttanut 300 lentoa, ja Virgin Atlantic rajoitti uusien lippujen myyntiä ja joustaa lippuehdoissa.

EasyJet on lomien aikana kiireisin lentoyhtiö, sillä on Iso-Britannian lentokentiltä jopa 9 000 lähtöä. British Airways, Ryanair, Loganair ja Jet2 seuraavat perässä. Lentoasemista Lontoon Heathrow on vilkkain 10 696 lähdöllä, ja seuraavina tulevat Lontoon Gatwick, Lontoon Stansted, Manchester ja Edinburgh.

Lähde: Simple Flying

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.