Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lapin matkailu kasvoi kesällä ja syksyllä

Lapissa lumettomana aikana kotimaisten matkailijoiden rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat vuonna  touko-lokakuussa 7 % ja kansainvälisten yöpymisten määrä 6 %. Kokonaisuudessaan majoitusmyynti kasvoi huikeat 16 %.

Vastaava luku viime talvisesongilla, marras – huhtikuussa oli 3 %.
Lumettomana aikana Lapissa kirjattiin miljoona yöpymisvuorokautta, koko vuonna rekisteröityjä yöpymisiä on noin 3 miljoonaa.

Huonekohtainen vuorokauden keskihinta kasvoi 6 euroa. Vapaa-ajan matkustajien määrä kasvoi reilut 3% ja työmatkustus huimat 20,7%.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Talvikauden ulkopuolella Lapin matkailu painottuu yhä voimakkaasti kotimaisiin matkailijoihin, 71% yöpymisistä oli kotimaisia ja 29% ulkomaisia.

Eniten Lapissa touko-lokakuussa rekisteröityneissä majoitusliikkeissä yöpyivät ulkomaalaisista saksalaiset (58 000 yöpymistä), norjalaiset (32 000 yöpymistä) yhdysvaltalaiset (20 000 yöpymistä), ruotsalaiset (18 000 yöpymistä) ja alankomaalaiset (16 000 yöpymistä).

Ulkomaalaiset viipyivät Lapissa keskimäärin yhdessä majoitusliikkeessä 1,6 yötä ja suomalaiset 2 yötä.

”Lumettoman ajan matkailun kasvattaminen on Lapin matkailustrategian 2020-2023 tärkein tavoite. Pitkäaikainen panostaminen markkinointiin, tuotekehitykseen ja yhteistyöhön on lumettoman ajan matkailun kasvun edellytys. Tämän vuoden tulokset ovat lupaavia, mutta panostuksia kasvuun vaaditaan”, kommentoi Lapin liiton tuoreen matkailustrategian valmistelusta vastannut projektipäällikkö Kristian Sievers.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.