Hyppää sisältöön
· Leena

Lapissa jo enemmän ulkomaisia kuin kotimaisia matkailijoita

Viime vuonna ulkomaisten matkailijoiden määrä ohitti ensimmäistä kertaa kotimaisten matkailijoiden määrän. Ulkomaisten yöpymisten määrä kasvoi yli 22% koko Suomen ulkomaisten yöpymisten kasvaessa 14%.

Matkailijoista suurin ryhmä on edelleen britit, jotka saapuvat Lappiin erityisesti jolukuussa. Rovaniemen hotellien käyttöaste oli joulukuussa hienot 90,2 %.

Ulkomaisten kävijöiden määrä kasvoi kaikkina kuukausina, kun kotimaisten matkailijoiden määrässä nähtiin pääasiassa laskua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

House of Laplandin matkailumarkkinoinnin satsaukset suunnataan seuraavien vuosien aikana sulan maan ajalle. Tavoitteena on tuplata kesämatkailun volyymi vuodesta 2017 vuoteen 2019.

”Kesän vetovoimatekijät liittyvät valoon, sen vaikutuksiin pohjoisen luonnossa ja matkailijan mahdollisuuksiin toteuttaa itseään Lapissa. Esimerkkejä tästä ovat valokuvaus, yön yli kestävät tapahtumat ja superfoodeista ja kansallispuistoista nautiskeleminen”, kertoo House of Laplandin matkailun ohjelmapäällikkö Katariina Imporanta.

”Kesämatkailija on talvimatkailijaa nuorempi, arvostaa puhtautta ja rauhallisuutta, ja tulee todennäköisimmin Keski- ja Etelä-Euroopasta tai Aasiasta. Kohdennamme viestintäämme jatkossa juuri heille.”

Kotimaisten matkailijoiden määrän väheneminen aiheuttaa kuitenkin huolta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Meidän on tärkeää nyt huolehtia siitä, että säilymme kilpailukykyisinä niin kotimaisten kuin ulkomaisten matkailijoiden näkökulmasta. Matkailun kustannuksiin vaikuttaa keskeisesti Suomessa tehtävät päätökset arvonlisäverosta ja olen erittäin huolestunut jatkuvasti esillä olevasta arvonlisäverokantojen harmonisoinnista. On harmillista, jos ulkomaille matkustaminen tehdään suhteessa entistä edullisemmaksi vaihtoehdoksi”, toteaa Lapland Hotels -ketjun toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

Lähde: House of Lapland

 

Leena