Lapset matkaan ja Jyväskylään!

Jyväskylä lähikuntineen on monipuolisuudellaan yllättävä hyvän mielen matkakohde, jonne on helppo saapua lasten kanssa ympäri Suomen. Onnistunut loma syntyy luonnon, aktiviteettien ja kulttuurin yhdistelmästä.

Järvi-Suomen sydämessä vesistöt ovat kaikkialla läsnä, ja pelkästään Jyväskylässä kimmeltää yli 300 järveä. Paikallisten suosima paikka järvimaiseman ihailuun on aivan keskustan kupeessa sijaitseva Lutakon satama, jonne myös Jyväskylään saapuvien kannattaa suunnata askeleensa.

”Lasten kanssa satamassa voi esimerkiksi herkutella jäätelöllä tai burgereilla ja testata uutta interaktiivista leikkipaikkaa. Lutakon satamasta voi myös hypätä Päijänne-Risteilyt Hildenin sisävesilaivojen kyytiin ja nauttia Päijänne-tunnelmasta laivan kannelta käsin”, lapsiperhemarkkinointia Visit Jyväskylässä koordinoiva Tiia Masalin suosittelee.

Jyväskylän seudulla on myös erinomaiset mahdollisuudet luontoretkeilyyn.

”Hieno kohde on esimerkiksi Leivonmäen kansallispuisto, jossa on helppo kulkea lasten kanssa. Yksi reiteistä on esteetön eli retkelle voi lähteä myös rattaiden kanssa.”

Lähellä Jyväskylän keskustaa sijaitseva Laajavuori sopii aktiivisille lomailijoille. Laajavuoresta löytyy lasten kanssa tekemistä seikkailupuistosta alamäkipotkulautailuun ja frisbeegolfiin. Laajavuoren laelle kannattaa kiivetä myös ihailemaan maisemia.

”Laajavuoren huipulla sijaitsee myös yksi Jyväskylän maamerkeistä, Matti Nykäsen mäki. Sen näkötornista voi ihailla kaupunkia lintuperspektiivistä”, Masalin vinkkaa.

 

Aktiiviseen lomapäivään mahtuu myös esimerkiksi minigolfin pelailua Liikuntakeskus Hutungin minigolfkeitaalla ja vauhdikasta menoa Peurungan kylpylässä, jossa on Pohjoismaiden pisin vapaasti laskettava vesiliukumäki. Jyväskylän-lomalla pääsee myös hurvittelemaan huvipuistossa, sillä tunnelmallinen Nokkakiven huvipuisto sijaitsee reilun 20 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta.

Museovierailulle

Jyväskylän seudulla on monia mielenkiintoisia museoita.

Valtakunnallisesti ainutlaatuinen on Suomen Ilmavoimamuseo, jossa voi sukeltaa Suomen Ilmavoimien historiaan.

Lasten kanssa kannattaa tutustua myös ennakkoluulottomasti arkkitehtuuriin: Jyväskylässä on eniten maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suunnittelemia rakennuskokonaisuuksia maailmassa. Yksi kaikkiaan 29 kohteesta on Säynätsalon kunnantalo, joka samassa rakennuksessa sijaitsevine kahviloineen on elämyksellinen retkikohde myös lasten kanssa.

”Aallon arkkitehtuurin lisäksi kannattaa tutustua myös 1700-luvun puukirkkorakentamiseen Petäjäveden vanhassa kirkossa, joka on toinen Jyväskylän seudun Unescon maailmanperintökohteista”, Masalin ehdottaa.

Kaupungissa järjestetään myös useita kaupunkikierroksia sekä  bussiretkiä lähiseudulle. Lisätietoa tästä.

 

Lähde: Visit Jyväskylä
Pääkuvat: Julia Kivelä, muut Tero Takalo-Eskola

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X