Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lasin juhlavuosi Hämeessä

Lasin ja designin suuria juhlavuosia vietetään näyttävästi vuoden 2021 aikana Hämeessä.

Iittalan lasitehdasDesignmuseo Iittala sekä Suomen Lasimuseo viettävät jokainen pyöreitä juhlavuosia.

Lasin vuosi tuo mukanaan kulttuurin ystäville monia upeita ja ehdottomasti vierailun arvoisia näyttelyitä merkittävissä Hämeen kulttuurikohteissa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Designmuseo Iittalassa täyttää 50 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi museolla käynnistyy toukokuussa Suomen Lasimuseon kuratoima näyttely suomalaisen muotoilun ikonisista designesineistä. 

Itse Iittalan lasimuseo täyttää 140 vuotta ja tehtaan parvelta voi tarkkailla kuinka taitavat lasinpuhaltajat työstävät maailmankuuluja designesineitä.

Riihimäellä sijaitseva Suomen Lasimuseo täyttää 60 vuotta.  Suomen lasimuseon vuoden 2021 kesänäyttely valaisee suomalaisten triennaaliosastojen kokonaisuuksia vuosina 1951–1973.

Riihimäen ja Iittalan juhlavuoden näyttelyihin voi tutustua myös junalla matkustaen helposti ja vaivattomastiRiihimäen rautatieasemalta on alle kolmen (2,6 km) kilometrin matka Suomen Lasimuseolle. Matka taittuu mukavasti kävellen tai vaikkapa kaupunkipyörällä, joita voi vuokrata rautatieasemalta. Tai toki junaan voi ottaa mukaan myös oman pyörän. Rautatieasemalta löytyy myös taksiasema, jolloin perille kohteeseen pääsee yhdessä hujauksessa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Desingmuseo Iittala on Iittalan juna-asemalta alle kilometrin (800 m) kävelymatkan päässä.  

 

Lue lisää tästä.

 

Lähde: Visit Häme

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.