Laventelin liiketoiminta loppui

Ranskassa 14 vuotta toiminut incoming-toimisto Laventeli on joutunut lopettamaan toimintansa.

”Valitettavasti siinä kävi näin.  Korona lopetti kaupan täysin ja muuta vaihtoehtoa ei ollut. Viime vuosien aikana myös terrorismi, keltaliivit ja lukuisat lakot ovat vaikeuttaneet toimintaamme. Päätökseemme vaikutti myös kallis ja jäykkä ranskalainen byrokratia. Yhden ihmisen irtisanominen voi maksaa jopa 30 000 euroa ja lomautuksistakin joutuu maksamaan runsaasti kuluja. Kun kassaan ei tullut rahaa, yhtälö on mahdoton”, harmittelee Laventeli toimitusjohtaja Sanna Meskanen.

”Koronan aikana yrityksemme sai ainoastaan kerran 1200 euroa tukea. Yritimme jatkaa toimintaamme lainan turvin, mutta emme saaneet sitäkään. Jo keltaliivien mellakat heikensivät asemaamme, mutta korona oli viimeinen niitti. Suurimmillaan Laventelin liikevaihto oli 7 miljoonaa euroa ja viime vuosina viiden miljoonan molemmin puolin. Kun korona iski, liikevaihtomme teki benjihypyn. Kuudessa kuukaudessa liikevaihto sukelsi 3,5 miljoonaa.”

”Tulevaisuuskaan ei näytä Ranskassa hyvältä. Koronatilanne on hälyttävä ja uusia merkittäviä rajoituksia tulee päivittäin”, toteaa Meskanen.


Petri Ahola ja Sanna Meskanen perustivat Laventelin 14 vuotta sitten. Vuonna 2012 Laventeli osti Scandinavian Incomingin Ranskan toiminnot ja parhaimmillaan yhtiössä työskenteli 17 ihmistä.

Laventeli toimi Ranskassa pohjoismaisten matkatoimistojen incoming-toimistona ja hoiti kaikki maapalvelut Ranskassa.

”Saimme tehdä ihan mahtavia juttuja”, sanoo Meskanen haikeana. ”Teimme upeita ohjelmia vapaa-ajan ryhmille ja monille bisnesryhmille ympäri Ranskaa.  Oli Dolce Vita -ajeluita ihanilla vanhoilla autoilla pitkin Rivieran rantoja, huikeita cocktail-tilaisuuksia historiallisissa linnoissa. Erityisesti muistelen lämmöllä kuinka kerran saimme varattua koko historiallisen, kuuluisan linnan vain omalle ryhmällemme. Koko linna taidekokoelmineen oli pelkin kynttilöin valaistu ja metsätorvien soitto kaikui linna holveissa, kun siirryimme linnan vanhaan keittiöön illalliselle. Ranska on upea maa. Meillä oli vain mielikuvitus rajana, kun suunnittelimme ainutlaatuisia elämyksiä asiakkaillemme.”

”Laventeli oli hieno yritys ja olemme menneet Petrin ja tiimin kanssa monen myrskyn läpi. En olisi voinut uskoa, että meidän upea tarinamme loppuu näin. Haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme, joista monista tuli vuosien aikana ystäviä, upeasta pitkästä yhteistyöstä. Meillä on ollut hienoja vuosia yhdessä.”

Sanna Meskanen kertoo, että heidän kilpailijansa jatkaa mahdollisesti ryhmien hoitoa, mutta tilanne on vielä hieman auki. Asiakkaita informoidaan asiasta, kunhan se varmistuu.

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X