Hyppää sisältöön
· Leena

Legendaarinen QE2 avautui laivahotellina

Maailmankuulu risteilijä Queen Elizabeth 2, eli QE2, avattiin vihdoin monien vuosien odotuksen jälkeen laivahotellina Dubaissa.

Niin sanottua “soft openingia” oli kutsuvierasjoukon lisäksi todistamassa myös Queen Mary 2:n matkustajat, jotka 121 päivää kestävän maailmanympäriristeilynsä aikana olivat saapuneet Dubaihin.

100 miljoonaa dollaria on käytetty risteilijän kunnostamiseen entiseen loistoonsa. Ja lopputulos on nyt kaikkien nähtävillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laivahotelli aloittaa alkuvaiheessa 224 huoneen ja sviitin voimin, hintatason ollessa 127 ja 12 700 euron välillä. Lokakuun Grand Openingiin on tarkoitus saada valmiiksi 600 – 800 huonetta.

Erilaisia ravintoloita ja baareja löytyy 13.

Perinteistä englantilaista pubia laivalla edustaa The Golden Lion. Perheravintolana toimii The Pavilion ja buffetista pääsee nauttimaan Lidossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Entinen ykkösluokan The Queens Grill on hienostunut englantilainen illallisravintola.

Laivahotellia ylläpitää PCFC Hotels, joka on Dubain satamien, tulli- ja vapaa-alueyhtiön omistama tytäryhtiö.

Queen Elizabeth 2:n neitsytristeily oli 2.5.1969 Southamptonista New Yorkiin.

Cunard Linen väreistä alus jäi eläkkeelle 2008, kun laiva teki viimeisen matkansa Southamptonista Dubaihin.

Lähes 40-vuotisen risteilykautensa aikana 2.5 miljoonaa matkustajaa, joukossa myös monia kuninkaallisia ja muita kuuluisuuksia, risteili aluksella.

Matkoja QE2 teki 1400, joista Atlantin ylityksiä oli 806. Maailman ympäri legendaarinen risteilijä seilasi ennätykselliset 25 kertaa. Merimaileja alukselle kertyi kuusi miljoonaa.

QE2:n ensivierailut maailman eri satamissa olivat aina uutinen, niin myös Helsingissä, kun laiva vieraili kaupungissa elokuun ensimmäisenä päivänä 1996.

 

Timo Kauppinen
Leena