Leirintäalueille turvallisuusopas

Leirintäalueille on julkaistu Leirintäalueen turvallisuusopas, missä halutaan kiinnittää huomiota mm. kahteen seikkaan; ajantasaisiin opasteisiin ja leikkikenttämääräyksiin.

Oppaan ovat laatineet SF-Caravan ry ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.

Leirintäalueen turvallisuusopas tarjoaa kaikki keskeiset turvallisuuteen liittyvät vaatimukset ja ohjeet helposti ymmärrettävässä muodossa.

Leirintäalueella on kahdenlaisia opasteita, pakollisia ja vapaaehtoisia. Pakolliset opasteet määräävät alueen käyttäjiä, ja niiden avulla kerrotaan asiakkaille alueen turvallisuusasiat.

Vapaaehtoiset opasteet ja ohjetaulut ohjeistavat leirintäalueiden käytännön asioissa. Näitä ovat muun muassa ohjetaulut ja kyltit, joilla osoitetaan sosiaalitiloja, tulentekopaikkoja ja jätehuoltoa tai varoitetaan ja ohjataan alueen käyttäjiä.

Lasten leikkikentillä on olennainen rooli leirintäalueen viihtyisyydessä ja houkuttelevuudessa. Leikkikenttien määräykset ovat tiukkoja, ja tärkeintä on luonnollisesti lasten turvallisuuden varmistaminen. Siksi tässä asiassa korostuvat määräysten noudattamisen huolellisuus ja leikkialueiden jatkuva ylläpito.

SF-Caravan on kehittänyt leirintäalueiden turvallisuustarkastus -konseptin ensimmäisenä ja ainoana Suomessa. Siinä kiinnitetään erityistä huomiota alueen turvallisuuteen ja rakennelmien kuntoon. Tarvittaessa SF-Caravan-liiton asiantuntijat ovat mukana tarkastuksessa opastamassa ja arvioimassa alueen turvallisuutta.

LINKKI OPPAASEEN

 

Lähde: SF-Caravan ry ja SPEK

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X