Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lentoyhtiöt lennättävät nyt sairaalatarvikkeita

Kaupalliset lennot ovat lähes täysin pysähtyneet, mutta jonkun verran lentoja vielä tehdään.

Viime viikkoina useat lentoyhtiöt ovat hakeneet maailmalta kansalaisiaan kotiin. Matkustajia on haettu myös viikkokausia merillä seilanneilta risteilyaluksilta, joita kukaan ei meinaa päästää satamiinsa. Viimeksi Havaijilta haettiin konelasteittan matkustajia, jotka olivat olleet merellä yli kuukauden.

Useat lentoyhtiöt kuljettavat nyt elintärkeitä tarvikkeita sairaaloille taistelussa koronovirusta vastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kreikkalainen Aegean Air on muuttanut kaksi matkustajakonettaan rahtikoneiksi, joilla se käy hakemassa tarvikkeita Kiinasta ja muualta Aasiasta.

Unkarilainen Wizz Air hakee myös Kiinasta uusia suojamaskeja sekä sairaalatarvikkeita Unkariin.

Useat lentoyhtiöt suuntaavat nokkansa nyt Kiinaan, missä päästään toivottavasti pikku hiljaa normaaliin elämään, ja sairaalatarvikkeita on jaettavaksi Eurooppaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoyhtiöiden kapasiteettia käytetään Kanadassa myös ruoka-apuun. Air Canadan catering valmistaa ruokaa jaettavaksi vähäosaisille. Yksittäispakattuja annoksia lähtee ympäri Kanadaa jaettaviksi mm. vanhuksille ja vähosaisille lapsiperheille.

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.