Levin ensimmäinen Green Key -sertifioitu mökki

The Cranberry Cabin on ensimmäinen Green Key -sertifioitu mökki Levillä. Paritalon puolikas sijaitsee lähellä Levin hiihtokeskusta. Mökki tarjoaa kestävää majoitusta kätevällä etäisyydellä paikallisista retkeily- ja pyöräilyreiteistä sekä hiihtoladuista.

Vieraiden käytössä on myös soutuvene, jolla voi lähteä kalastamaan tai soutelemaan mökin viereiselle järvelle.

Yrityksen Green Key auditointi ja ensimmäisen vuoden sertifiointi rahoitettiin kaivosyhtiö Agnico Eagle Finlandin myöntämällä stipendillä. Agnico Eagle Finland on sitoutunut auttamaan Kittilän yrityksiä vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa jakamalla stipendejä tukemaan alueen ympäristösertifiointeja.

 

Eat Shoot Drive on leviläinen yritys joka luo digitaalista mediasisältöä hakemalla inspiraatiota Lapin luonnosta ja pyrkii edistämään ulkona liikkumista sekä luonnonmukaisia elämäntapoja ympäri vuoden. Eat Shoot Drive laajensi hiljattain toimintaansa mökkivuokraukseen johon Green Key on nyt myöntänyt ympäristösertifikaatin.

Green Key -merkin saanut majoituskohde on sitoutunut kasvattamaan henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuutta, tehostamaan energian- ja vedenkäyttöä sekä pienentämään majoitustoiminnan ympäristörasitusta.

Yrityksen perustajat, Neil Walton ja Hanna Ylijukuri, muuttivat Leville viime kesänä asuttuaan kymmenen vuotta Dubaissa. Neil on kansainvälinen valokuvaaja, jonka taustana on ruoka- ja sisustuskuvaus Dubain tasokkaimmille ravintoloille. Hanna on yrityshallinnon asiantuntija jolla on pitkä ura kansainvälisissä rahoituspalveluissa, ja on nykyään Suomen Survival Killan jäsen käytyään viime kesänä yhdistyksen järjestämän ulkoilun turvallisuuskurssin.

Parin tavoitteena on tarjota Lapin matkailijoille yhä enemmän kestäviä majoitusvaihtoehtoja. “Sitoumuksemme Green Key’n kestävyys- ja ympäristöstandardeihin antaa vieraillemme varmuuden siitä, että noudatamme jatkuvasti parhaita käytäntöjä vuokraus- toiminnassamme,” sanoo Hanna, joka on laatinut yrityksen kestävän kehityksen periaatteet. ”Olemme sitoutuneet opastamaan vieraitamme siihen, miten kokea Lapin tunturit ja maisemien kauneus kestävällä tavalla. Annamme heille nyt mahdollisuuden vaikuttaa ympäristöön positiivisesti lomailemalla perinteisessä hirsimökissä jossa on jo valmiiksi pienennetty hiilijalanjälki. Toinen tärkeä näkökohta on osoittaa muille, että pienikin yritys voi saada aikaan muutosta sopeuttamalla toimintaansa. Sertifiointi voi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta omasta mielestäni prosessi oli selkeä ja helppo.”

 

Lähde Eat Shoot Drive, kuvat Neil Walton

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X