Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lohjasta on tullut kuin varkain suosittu matkailukohde

Järvikaupunkina tunnetun Lohjan rekisteröityneet yöpymiset kasvavat nopeammin kuin koko maassa keskimäärin. Koko maassa rekisteröityneet yöpymiset kasvoivat maaliskuussa +7,3%. Lohjalla kasvua mitattiin kuitenkin merkittävästi enemmän, jopa +25% edelliseen vuoteen verrattuna. Myös vuoden 2019 maaliskuun taso ohitettiin selvästi.

Majoitusmyynnin määrässä mitattuna kasvua oli yli 30% enemmän kuin vuotta aiemmin.  Kaikki majoitusliiketoiminnan kannattavuutta mittaavat mittarit kuten yöpymisen keskihinta ja huoneista saatava tuotto näyttävät olevan Lohjalla kasvussa. Myös perinteisesti koronan jälkeisenä vertailu arvona pidetty vuosi 2019 peitottiin lukujen puitteissa selvästi.

700 vuotias Lohja kiinnostaa erityisesti kotimaisia matkailijoita sillä tilastokeskuksen mukaan 91% kaikista kävijöistä oli kotimaisia.  Lohja on merkittävä matkailukunta, kun tarkastellaan koko Länsi-Uudenmaan aluetta. Lohjan osuus koko Länsi-Uusimaan rekisteröityneistä yöpymisistä oli peräti 73%.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lohjan matkailulla menee siis hyvin. Lohjalla on matkailijoille paljon nähtävää ja alueen yrittäjät ovat aktiivisia. Matkailun kasvua selittää myös Lohjalla pidettyjen asuntomessujen ja juhlavuoden näkyvyys sekä sen sijainti vain 30 minuuttia Helsingistä. “Lohjasta on tullut varkain suosittu matkailukohde. Se on helppo kohde viikonloppulomalle ja tarjoaa erittäin monipuolisen kulttuuritarjonnan lisäksi kauniin pyöräreitistön ja uniikkeja matkailukohteita, joita ei läheltä löydy kuten lähes 100m syvyydessä sijaitsevan Tytyri Elämyskaivos”, sanoo Lohjan Kaupungin matkailupäällikkö Jarkko Koskenmäki.

 

Lähde: Lohjan Kaupunki

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.