Löytöretkille Helsingin seudun historiaan ja nykypäivään

Helsingin seudulle kätkeytyy monia idyllisiä kartanomiljöitä, historiallisia kulkuväyliä, vehreitä puistokeitaita, arkkitehtonisia esikaupunkeja ja paljon muuta, joka ei kiireiselle kulkijalle paljastu.

Uutuusopas Löytöretkiä Helsingin seudulle johdattaa kävelyretkille Helsingin seudun historiaan ja nykypäivään. Kurkistus kulman taakse tai metsittyneelle kalliolle voi paljastaa yllätyksiä tutustakin kotiseudusta.

Arkisessakin kaupunkiympäristössä voi havaita lukuisia historian kerrostumia. Vanhoilla rakennuksilla on paljon tarinoita, ja uusien kerrostalojen lomassa pujottelevat vanhat tienpohjat ja satavuotiaat juoksuhaudat”, kuvailee kijan tekijä Jussi Iltanen.

Kirjassa on eri puolilla pääkaupunkiseutua yhteensä 40 monipuolista kävelyreittiä, jotka muodostavat samalla 20 pitkää, yli kymmenen kilometrin reittiä.

Opas sopii mainiosti niin kahviloita kaipaavalle sunnuntaikävelijälle kuin kokeneelle, koko päivän retkiä harrastavalle patikoijalle tai pyöräretkistä nauttivalle seikkailijallekin.

Oppaan avulla myös Helsinkiin saapuvan matkailijan helppo tutustua alueisiin keskustan ulkopuolella. Reitit on suunniteltu niin, että ne alkavat ja päättyvät juna- tai metroasemilta tai runkoliikenteen pysäkeiltä ja useimmat muodostavat lenkin takaisin lähtöpaikkaan.

Kirjan selkeille kartoille on merkitty reitit ja kohteet. Kartat voi ladata maksutta myös Avenza Maps -sovelluksella, jolloin oman sijainnin näkee puhelimen kartalla.


224-sivuisen
Löytöretkiä Helsingin seudulle suositushinta on 23 €

Lähde: Karttakeskus

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X