Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lufthansa Group vahvisti 41 % oston ITAsta

Lufthansa Group on ilmoittanut sopineensa Italian hallituksen kanssa 41 prosentin osuuden ostamisesta ITA Airwaysista.

ITA:n 41 prosentin osuus hankitaan 325 miljoonan euron pääomankorotuksella. Lufthansa Groupilla on myös mahdollisuus ostaa loput lentoyhtiön osakkeista myöhemmin.

Osana sopimusta myös Italian  valtiovarainministeriö sitoutuu 250 miljoonan euron pääomankorotukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lufthansa Group on pitänyt ITA:ta silmällä jo pitkään. Lentoyhtiöstä tehdyn tarjouksen ensimmäisellä kierroksella se teki yhteistyötä MSC Groupin kanssa ja kilpaili Air France-KLM:ää ja Indigo Partnersia vastaan. Lopulta Indigo ei onnistunut tekemään tarjousta lentoyhtiöstä, ja Italia valitsi Air France-KLM:n ensisij.aiseksi vaihtoehdoksi.

Lufthansa Groupilla on myös kokonaan omistamansa tytäryhtiö Air Dolomiti, joka hoitaa Saksan ja Italian välisiä lentoja, ja se on aiemmin todennut, että Italia on sen “tärkein markkina-alue sen kotimarkkinoiden ja Yhdysvaltojen ulkopuolella”.

Lufthansa Group ei aio sulauttaa ITA Airwaysia muihin lentoyhtiöihinsä Sen sijaan ITA, jolla on 4 000 työntekijää, pysyy omana yhtiönään, jolla on oma johto.  Lufthansa Groupiin kuulumisella on kuitenkin etunsa. ITA hyötyy muun muassa Lufthansa Groupin maailmanlaajuisista myynti- ja markkinointikanavista.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.