Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lufthansa Groupin Q1-tulos negatiivinen  “merkittävästä parannuksesta” huolimatta

Lufthansa Groupin vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen tulos näyttää nimellisarvoltaan lupaavalta, sillä koko konsernin liikevaihto on noussut 7 miljardiin euroon. Lisäksi sillä oli  Q1:n lopulla yli 8 000 työntekijää enemmän kuin vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä, yhteensä 112 392 henkilöä. Kasvusta huolimatta Lufthansa Group teki 467 miljoonan euron nettotappion.

Lufthansan toimitusjohtaja Carsten Spohr: “Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana pystyimme parantamaan tulostamme merkittävästi, ja nyt odotamme kesän matkustusbuumia ja uutta ennätystä koko vuoden liikennetuloissa. Lyhyillä ja keskipitkillä vapaa-aikaan suuntautuvilla reiteillä kysyntä ylittää jo vuoden 2019 tason.”

Spohr toteaa, että vaikka ensimmäisen neljänneksen kokonaistulos olikin tappiollinen, se on kuitenkin merkittävä parannus viime vuoteen verrattuna. Lufthansa-konsernin tulos on noin 20 prosenttia parempi kuin vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä, jolloin se teki 584 miljoonan euron nettotappion.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lufthansa Groupin mukaan sen toisen vuosineljänneksen kapasiteetin pitäisi olla noin 82 prosenttia ja koko vuoden kapasiteetin 85-90 prosenttia. Vuoden 2019 luvut ylittyvät joiltakin osin, ja vahvan varaustilanteen ansiosta toisen vuosineljänneksen tuotot nousevat jopa 25 prosenttia yli pandemiaa edeltävän tason.

 

Lähde: Lufthansa Group

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.