Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lufthansa on aikeissa ostaa osan italialaisesta ITAsta

Lufthansa on kertonut, että se aikoo hankkia osuuden italialaisesta ITA Airways -lentoyhtiöstä. Lentoyhtiö jätti tarjouksensa virallisesti Italian talous- ja valtiovarainministeriölle viime viikolla. Aluksi lentoyhtiö pyrkii hankkimaan vähemmistöosuuden italialaisesta lentoyhtiöstä, mutta se haluaisi option loppujenkin osuuksien ostoon.

ITA Airways perustettiin lokakuussa 2021 Italian entisen lippulaivayhtiön Alitalian tuhkasta. Lentoyhtiö on tällä hetkellä valtion omistuksessa, ja Italia haluaisi siirtää yhtiön yksityisomistukseen. Lufthansa (yhdessä MSC Groupin kanssa) oli yksi kolmesta tahosta, jotka ilmaisivat jo aieimmin kiinnostuksensa lentoyhtiötä kohtaan. ITAsta olivat kiinnostuneita myös Air France-KLM Group ja Indigo Partners, joista jälkimmäinen ei kuitenkaan lopulta tehnyt tarjousta lentoyhtiöstä.

ITA ei ole Lufthansan ainoa kiinnostuksen kohde Italiassa. Lufthansa omistaa myös kokonaan tytäryhtiö Air Dolomitin, joka hoitaa Saksan ja Italian väliset lennot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: SimpleFlying
Kuva: Styyx, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.