Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lufthansa peruuttaa yli 30 000 kesälentoa henkilöstöpulan vuoksi

Lufthansa aikoo saksalaisen talouslehti WirtshaftsWochen mukaan peruuttaa 34 000 lentoa vuoden 2023 alkuperäisestä kesäaikataulustaan. Peruutusten taustalla on työvoimapula.

Lehden mukaan peruutusten kokonaismäärä voi nousta entisestään, kun mukaan lisätään Lufthansan tytäryhtiöiden, kuten SWISSin ja Eurowingsin, peruutukset. Lentoyhtiön tiedottajan mukaan “Lufthansa on mukauttanut kesän 2023 lentoaikatauluja Frankfurtista ja Münchenistä.”

Päätöstä lentojen peruuttamisiin perustellaan sillä, että matkustajille halutaan antaa jo hyvissä ajoin mahdollisuus tehdä vaihtoehtoisia matkasuunnitelmia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Henkilöstöpula on jatkuva haaste

Lufthansalla ja monilla muilla lentoyhtiöillä on ollut vaikeuksia selviytyä matkustuskysynnän kasvusta ja samalla vähentyneestä henkilöstömäärästä pandemian aiheuttamien joukkoirtisanomisten jälkeen. Tämä on johtanut massiivisiin lentojen peruutuksiin, mikä aiheutti matkustajille haittaa jo viime kesänä.

Lufthansa aloitti viime marraskuussa massiivisen rekrytointikampanjan, jossa etsittiin 20 000 uutta työntekijää. Moni yhtiöstä lähtenyt on kuitenkin löytänyt töitä muilta aloilta ja heidän houkutteleminen takaisin lentoliikenteen palvelukseen on vaikeata.

Viime päivät ovat olleet Lufthansalle haastavia, sillä henkilöstön perjantainen lakko aiheutti häiriöitä yli 1300 lennolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lufthansan maahenkilökunta Frankfurtissa, Münchenissä, Stuttgartissa, Hampurissa, Dortmundissa, Hannoverissa ja Bremenissä käveli ulos palkkaerimielisyyksien vuoksi. Ver.di-liiton jäsenet vaativat työntekijöille 10,5 prosentin palkankorotusta.

Saksan kaksi suurinta lentoasemaa, Frankfurtin lentoasema (FRA) ja Münchenin lentoasema (MUC), pysähtyivät täysin 24 tuntia kestäneen lakon vuoksi.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.