Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lufthansa tuo superjumbon takaisin liikenteeseen

Lufthansa tuo A380-superjumbot takaisin taivaalle.

Kesällä yhtiö ottaa kolmen vuoden tauon jälkeen matkustajien rakastaman Airbus A380 -koneen New Yorkin ja Bostonin reiteille.

1.kesäkuuta alkaen päivittäiset lennot Münchenistä Bostoniin lennetään lentonumerolla LH424.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi juuri sopivasti Yhdysvaltain itsenäisyyspäiväksi A380-lento LH410 aloittaa päivittäiset lennot New Yorkin John F. Kennedyn kentälle.

Lufthansalla on 14 Airbus A380-800 -lentokonetta. Nämä superjumbojetit ovat olleet varastoituina viimeiset kolme vuotta. Viime vuonna Lufthansa oli jo lähellä vetää ne lopullisesti pois käytöstä. Yhtiö päätti kuitenkin tuoda ne takaisin kesäkaudeksi 2023, kun matkustuskysyntä on huipussaan.

Lentoyhtiö totesi lausunnossaan, “Lentolippujen kysynnän huomattavan kasvun ja tilattujen lentokoneiden toimitusten viivästymisen vuoksi Lufthansa oli päättänyt ottaa uudelleen käyttöön Airbus A380:n, joka on erityisen suosittu matkustajien ja miehistön keskuudessa.”

Lufthansan A380-koneisiin mahtuu 509 matkustajaa neljään eri matkustusluokkaan. Koneissa on kahdeksan ensimmäisen luokan sviittiä, 78 business flat bed -paikkaa, 52 premium economy -paikkaa ja 371 tavallista economy -paikkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ottamalla Airbusin superjumbot takaisin käyttöön Lufthansa pystyy tarjoamaan 80 prosenttia enemmän kapasiteettia Münchenin ja New Yorkin välisellä reitillä verrattuna nykyisin käytössä olevaan Airbus A340-600 -koneeseen.

Monet yhtiöt ovat miettineet ottavansa A380-koneet takaisin liikenteeseen matkustajamäärien nopean palautumisen myötä.

 

Lähde: Lufthansa

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.