Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lufthansa esitteli uuden Allegris-tuotteen ja täysin uudet istuimet

Lufthansa laajentaa First Class -tarjontaansa “Suite Plus” -luokalla, joka on erillinen kahden hengen matkustamo, jonka seinät ylettyvät kattoon asti ja jonka oven voi sulkea yksityisyyden maksimoimiseksi. Matkustamossa on suuri pöytä ja kaksi leveää istuinta, jotka voidaan tarvittaessa yhdistää mukavaksi parivuoteeksi.

Matkustajat voivat lämmittää tai viilentää lähes metrin levyisiä istuimiaan omien mieltymystensä mukaan ja liittää oman mobiililaitteensa viihdejärjestelmään. Matkustamon vaatekaappi tarjoaa runsaasti säilytystilaa ja matkustajat voivat pitää kaikki henkilökohtaiset tavarat lähellään.

Allegris First Class Suite Plus.

“Lufthansa Allegris”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

First Class otetaan käyttöön vuonna 2024, kun yhtiö saa uudet Airbus A350 -koneet. “Lufthansa Allegris” -tuote on tarjolla kaukolennoilla. “Allegris” on osa Lufthansa-konsernin historian suurinta tuote- ja palvelu-uudistusta, johon investoidaan yhteensä 2,5 miljardia euroa vuoteen 2025 mennessä.

Business Class Suite.

Business-luokka: enemmän vaihtoehtoja

Myös business-luokan matkustajille tarjotaan enemmän yksityisyyttä.  Istuimien käytävän puolella on seinämä, jonka saa ovella suljettua kokonaan.
Ensimmäisten rivien matkustajat voivat nauttia vielä suuremmasta henkilökohtaisesta tilasta, jopa 27-tuumaisesta näytöstä ja runsaasta säilytystilasta. Jokaisessa sviitissä on myös oma vaatekaappi ja henkilökohtainen minibaari. Keskipenkeillä on mahdollista yhdistää kaksi sviittiä, jotta yhdessä matkustavat bisnesluokan matkustajat voivat nauttia yksityisyydestä.

Bisnesluokan matkustajille tarjotaan entistä enemmän vaihtoehtoja. He voivat valita kuudesta erilaisesta paikkavaihtoehdosta riippuen siitä, haluavatko he 2,20 metriä pitkän sängyn, lisätilaa ja työtilan, istuimen, jonka yhteyteen saa vauvansängyn, vai yksinkertaisesti istumapaikan ikkunan vieressä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Korkeat istuinseinät lisäävät yksityisyyttä kaikissa vaihtoehdoissa. Istuimet voidaan muuntaa vähintään kaksi metriä pitkäksi vuoteeksi, ja niissä on myös teräväpiirtonäytöt, reilun kokoiset ruokapöydät, langaton lataus, melua vaimentavat kuulokkeet ja Bluetooth-yhteys.

Kaikissa istuimissa on myös lämpötilansäädin, joka antaa bisnesluokan matkustajille mahdollisuuden säätää oman istuimen lämpötila mieluisaksi. Istuimissa on myös olkapäiden kohdalla uppouma, jonka ansiosta olkapäät uppoavat istuimeen, mikä lisää kylkiunisten nukkumismukavuutta. Tablettikokoisella ohjausyksiköllä voi säätää kaikkia istuin-, valaistus-, lämmitys-/jäähdytys- ja viihdetoimintoja.

Premium Economy ja Economy: enemmän tilaa, enemmän valinnanvaraa

Uusi Premium Economy -luokka on otettu käyttöön SWISSillä jo keväällä 2022. “Allegris”-istuimessa on enemmän jalkatilaa ja siinä on taitettavan jalkatuki. Istuinta voi säätää nykyistä pidemmälle taaksepäin, sillä se on integroitu kovaan kuoreen, eikä sen säätäminen vaikuta takana istuviin matkustajiin. Pöytä ja näyttö pysyvät aina paikoillaan. Premium Economy -luokan matkustajat saavat myös ekologisesti valmistetun matkatarvikepakkauksen.

Uuden “Allegris”-tuotteen myötä Lufthansa tulee tarjoamaan matkustajilleen huomattavasti enemmän valinnanvaraa myös turistiluokassa. Tulevaisuudessa matkustajat voivat varata paikan ensimmäisille riveille, joissa on enemmän jalkatilaa, tai tyhjän istumapaikan viereensä.

“Allegris” -tuotteet asennetaan yli 80 uuteen Lufthansan koneeseen, kuten Boeing 787-9, Airbus A350 ja Boeing 777-9 -koneisiin.
Myös Lufthansan jo käytössä oleviin koneisiin asennetaan uudet istuimet.

Lähde: Lufthansa

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.