Luontoon.fi -palvelu uudistuu

Metsähallituksen Luontopalvelut uudistaa kansallispuistoja ja muita Metsähallituksen retkikohteita esittelevän suositun Luontoon.fi -verkkopalvelun ja kehittää sen rinnalle Luontoon-mobiilisovelluksen. Uusi verkkopalvelu ja sovellus tuovat mm. kuntien ja yhdistysten ylläpitämät ulkoilu- ja retkikohteet samaan palveluun valtion mailla olevien kohteiden kanssa. Näin luontoon mielivän ei tarvitse etsiä tietoja eri palveluista, vaan esimerkiksi oman lähialueen ulkoilureitit löytyvät helposti samasta paikasta.

Uudet Luontoon-palvelut esittelevät monipuolisesti käyttäjän lähialueella sijaitsevia luontokohteita kasvattaen tietoisuutta erilaisista virkistysmahdollisuuksista. Palveluissa näkyvät mm. retkeily- ja ulkoilualueet, reitit, nähtävyydet sekä palvelurakenteet, kuten tulipaikat, laavut ja laiturit.

Kohteita voi tarkastella ja etsiä käyttäjän tarpeiden mukaan: käyttäjä voi hakea vaikkapa maastopyöräilyyn tai melomiseen sopivia kohteita aina pienistä retkeilykohteista kansallispuistoihin. Kohteiden haussa ja esittelyssä huomioidaan saavutettavuus, esteettömyys ja paikalliset olosuhteet. Lähialueen esittämisessä hyödynnetään paikannusta ja karttasisältöjä. Uudet palvelut voivat kannustaa luontoretkelle myös kohdennetulla viestinnällä esimerkiksi kiinnostavista uusista kohteista tai ajankohtaisista tapahtumista.

Palvelujen tietosisältöä ylläpitävät liikuntapaikkojen vastuuhenkilöt kunnissa, virkistysalueyhdistykset, ulkoilujärjestöt sekä muut liikuntapaikkojen omistajat. Keskeinen yhteistyökumppani järjestöjen kanssa tehtävässä työssä on Suomen Latu.

Lähde: Metsähallitus

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X