Lyypekinlaiturille Helsinki Biennaali -paviljonki

Helsinki Biennaali järjestetään ensimmäisen kerran Vallisaaressa 12.6.–27.9.2020.Se esittelee yhteensä noin 35 kansainvälistä taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta.

Vallisaaressa taide sijoittuu ulos vanhan tykkitien varrelle ja historiallisiin sisätiloihin, ruutikellareihin ja tyhjilleen jääneisiin asuinrakennuksiin. Biennaalin odotetaan tuovan Vallisaareen 300 000 kävijää kesän 2020 aikana.

Vallisaareen liikennöivien laivojen lähtöpaikalle, Vanhan kauppahallin rantaan, rakennetaan paviljonki, missä on lipunmyyntipiste sekä Helsingin matkailuneuvonta.

Paviljongin terassi- ja katosrakennelma toimii odotus- ja kokoontumisalueena, ja katoksen alta löytyy myös sääsuoja sateen yllättäessä. Katoksen päälle puolestaan voi mennä ihailemaan Helsingin maisemia tai istuskelemaan ja syömään eväitä. Paviljonki tukeutuu ympäristön ravintola- ja kahvilapalveluihin.

Lyypekinlaiturille paviljongin läheisyyteen rakennetaan uusia wc-tiloja olemassa olevien lisäksi. 

”Paviljonki on saanut inspiraationsa Helsingin saaristosta ja etenkin Vallisaaresta. Se on muodoltaan kuin rantakallio, joka kiertyy hiidenkirnumaiseksi kehäksi. Luonnonmuotojen parina ja kontrastina paviljongissa on vahva graafinen ilme, joka on tuotu osaksi paviljongin rakennetta”, kuvailee pääsuunnittelija Jussi Palva Verstas Arkkitehdeiltä.

Lähde: Helsinki Biennaali

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X