Maailman syvin sukellusallas Dubaissa

Dubaihin on avattu maailman syvin sukellusallas, jossa on 14 miljoonaa litraa vettä – saman verran kuin kuudessa olympiakokoisessa uima-altaassa yhteensä. Altaan syvyys on 60 metriä, eli 15 metriä syvempi kuin maailman toiseksi syvin allas.

Guinness World Records on vahvistanut Deep Dive Dubain maailman syvimmäksi sukellusaltaaksi. Se sopii sekä aloittelijoille että kokeneille sukeltajille, ja se tarjoaa kaikkea vapaasukelluksesta sukelluskursseihin.

Altaaseen on rakennettu 6 ja 21 metriä korkeat kerrostalot, joita sukeltajat voivat tutkia. Niiden sisällä on ilmataskuja, joissa voi riisua happiregulaattorit ja jutella kanssasukeltajan kanssa.

Altaassa on upeat ääni- ja valojärjestelmät sekä 56 vedenalaista kameraa, jotka kattavat koko allasalueen. Altaan makea vesi suodatetaan ja kierrätetään kuuden tunnin välein NASAn kehittämällä suodatinteknologialla ja UV-säteilyllä. Kyseessä on yksi alueen suurimmista ja nopeimmista suodatinjärjestelmistä.

Deep Dive Dubai sijaitsee Dubain Nad Al Sheban alueella. Sukellusten ja kurssien hinnat alkaen 800 AED eli noin 220 euroa.

 

Lähde: Related

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X