Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Maailman vilkkaimmat lentokentät ovat USAssa

Atlanta on maailman vilkkain lentokenttä. Lontoo pitää kärkipaikkaa Euroopassa.

Maailman lentokentät on jälleen laitettu järjestykseen sen mukaan, kuinka paljon matkustajia lentokentän kautta kulkee. Kärkisijat menevät edellisvuosien tapaan Yhdysvaltoihin. Kärkinelikko on pysynyt ennallaan, eli matkustajamäärissä mitattuna vilkkain lentokenttä on Atlanta, jonka jälkeen tulevat Dallas, Denver ja Chicago.
Atlantan matkustajamäärät ovat omassa luokassaan, kentän läpi kulki viime vuonna lähes 94 miljoonaa matkustajaa. Dallasissa luku on hieman yli 73 miljoonaa ja Denverissä ja Chicagossa 68-69 miljoonaa.
Maailman 20 vilkkaimmasta lentokentästä kymmenen sijaitsee Yhdysvalloissa.

Istanbul ja Dubai

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Euroopassa kärkipaikkaa pitää Lontoo, sen matkustajamäärä on hieman alle 62 miljoonaa. Intian New Delhi häviää sille vain hieman 59 miljoonalla matkustajalla.
Lontoon edelle kiilaavat myös suositut koneenvaihtokentät Istanbul 64 miljoonalla matkustajalla sekä Dubai (kuvassa), joka on vuosi vuodelta parantanut asemiaan ja on nyt 5. sijalla 66 miljoonalla matkustajalla.
Kaukoidässä TOP20-listalle yltää Tokio, noin 50 miljoonalla matkustajalla.
Helsingin matkustajamäärät olivat viime vuonna hieman alle 13 miljoonaa matkustajaa.

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Simple Flying

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.